‘Destek verelim bu son olmasın'

Güncelleme Tarihi:

‘Destek verelim bu son olmasın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2016 16:58

Kalkınma Bankası’na bağlı olarak faaliyet gösteren anaokulu için alınan kapatma kararı velileri üzdü. Çocuklarının yıl sonu gösterisini izlemeye gelen veliler, Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu’ndan kararı iptal etmesini talep etti.

Haberin Devamı

Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu, 24 yıldır faaliyet gösteren, 3-6 yaş arasındaki çocukların eğitim gördüğü Emek’te bulunan Kalkınma Bankası Anaokulu’nun bu yaz kapatılması yönünde karar aldı. Eğitim yuvasının hizmetine devam etmesini talep eden veliler, anaokulun yıl sonu gösterisinde “Bu son olmasın, güvendiğimiz eğitim yuvası kapatılmasın” diyerek duruma tepki gösterdi.

GEREKİRSE ÜCRETLER ARTSIN

Okulun temsilci veli annesi Kezban Baltacıoğlu, maddi gerekçeler nedeniyle kreşin kapatılmayla karşı karşıya kaldığını öğrendiklerini, gerekirse ücretlerde fark ödemeye hazır olduklarını belirterek, ”Ödediğimiz ücretler özel kreşlerden çok farklı değil, güvendiğimiz ve eğitiminden kuşku duymadığımız kreşin kapatılmaması için maddi destek vermeye hazırız. Yeterki kapatılmasın” dedi. Kreş için Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’ten yardım talep eden Baltacıoğlu, “Sayın bakanım, sizinde 3 evladınız var. Ana baba olarak bizleri anlayabilirsiniz, lütfen bu kararı iptal edin” diye konuştu.

Haberin Devamı

KAMU DESTEĞİ SONLANMASIN

Anaokulunda iki çocuğu eğitim gören Seval Adıyaman da kreşteki öğrencilerin yüzde 90’ının Merkez Bankası, Kalkınma Bakanlığı gibi kamu kurumlarında görev yapan ebeveynlerin çocuklarından oluştuğunu belirterek, “Kamuya bu kadar önemli bir destek sağlayan kreşin kapatılması anne babaları büyük bir zorluğun içerisine sokacak. Veliler olarak en azından Kalkınma Bankası’nın İstanbul’a taşınma tarihine kadar kreşin hizmet vermesini istiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!