Dersimiz annelik

Güncelleme Tarihi:

Dersimiz annelik
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2021 16:12

Altındağ Belediyesi, Anne ve Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) iş birliğiyle, çocukların gelişimini desteklemek amacıyla, annelere çevrim içi eğitim programı düzenledi.

Haberin Devamı

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, ‘Anne Buluşmaları’ isimli eğitim programına 3-6 yaş arası çocuğu olan Altındağlı annelerin katıldığını belirtti. Balcı, “Haftada 1 gün, 1 saat süren ve 12 hafta boyunca devam eden eğitim programına anneler büyük ilgi gösterdi. Annelerimizin gösterdikleri ilgi ve hiç aksatmadan katılmaları, gelecek nesiller adına çok sevindirici. Eğitim programına katılan annelerin, öğrendiklerini ailelerine mutlaka yansıtacaklarına inanıyorum” dedi.

Dersimiz annelik


ÇOCUKLA İLETİŞİM ANLATILDI

AÇEV eğitimcileri Tülay Taşar ve Nurdane Teberoğlu tarafından verilen eğitim programıyla, anneleri çocuk gelişimi konusunda bilinçlendirmek, çocuklarıyla iletişimlerini güçlendirmek ve onlara yönelik olumsuz disiplin yöntemlerini azaltmalarını sağlamak amaçlandı. COVID-19 salgınının, erken yaşlardaki çocuklar ve aileleri için sağlık, beslenme, eğitim ve koruma gibi alanlarda olumsuz etkileri olduğunu söyleyen Tülay Taşar “Bu eğitimlerle, salgın döneminde de ailelerimizi desteklemeyi ve hanelerimizi güçlendirmeyi amaçladık” diye konuştu.

BİZE ÇOK KATKI SAĞLADI

AÇEV eğitim programına katılan ve başarıyla tamamlayan anne Döndü Bostanoğlu, “Üç kızım var. Eğitim süreçlerinde ve iletişim kurmakta zaman zaman zorlandığım oluyordu. Bilmediğimiz çok şey öğrendik. Bize çok güzel bir yol gösterdiler. Bu eğitime herkesin katılması gerek” ifadelerini kullandı. Oğlu ile daha iyi iletişim kurabilmek için eğitime katıldığını söyleyen Esin İman ise şöyle konuştu: “Benim bir oğlum var. Tek çocuk olunca da sorumluluk ve kurallar konusunda çok sıkıntı yaşadık. Öğrendiklerim ve uyguladıklarım sayesinde, birçok sıkıntıyı aştık. Eğitim programı bize çok katkı sağladı. Oğlumuzla hem benim hem de babasının iletişimi güçlendi. Aile hayatımız çok daha güzel oldu. Bize bu değişiklikleri sağladıkları için herkese çok teşekkür ederim”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!