Derbiye başlangıç maçı gibi bakıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Derbiye başlangıç maçı gibi bakıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2021 01:39

Diğer takımlara göre kadro yapılanmasını geç tamamladıklarını ileri süren deneyimli teknik adam, “Hem kulübün ekonomik gerçeklerine uygun hem de katkı yapabilecek oyuncu transfer etmek durumundaydık. Bu da bizim için zorlu bir süreçti” diye konuştu.

Haberin Devamı

TFF 1. Lig’de pazar günü oynanacak Ankaragücü-Gençlerbirliği maçı öncesinde heyecan yükseliyor. Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, “Gençlerbirliği’nin ruhuna geleneğine göreneğine uygun oyunla, kazanmak adına sahaya çıkacağız” dedi.
Diyadin, daha önce de söylediği gibi derbi mücadelesini iki arkadaşın kapışmasına benzettiğini yineleyip, “Saha içindeki 90 dakikalık mücadelenin haricinde çok fazla anlam yüklemenin çok doğru olduğunu düşünmüyorum. Bu maçı, lige başlangıç gibi görüyoruz. Kazanmak adına da bütün her şeyimizle sahada olacağız. Rakibimiz de ciddi transferler yaptı, iyi bir kadro, iyi bir takım” ifadelerini kullandı.

KADRO OLMAK FARKLI TAKIM OLMAK FARKLI

Diğer takımlar kampa başladığında, bütün hazırlıklarını, transferlerini yüzde 80-90 oranında tamamladığında kendilerinin hemen hemen hiç transfer yapmadığını dile getiren Diyadin, şöyle konuştu:
“25 Temmuz’dan sonra takıma oyuncu katmaya başladık. İçi boşalmış bir takım vardı. Üzerine basarak söylüyorum. Kolay değildi. Hem kulübün ekonomik gerçeklerine uygun oyuncu transfer etmek durumundaydık, hem de katkı yapabilecek oyuncular olmalıydı. Bu da bizim için zorlu bir süreçti. Başlangıçta, hem bütçe olarak, hem de hedefler bakımından fikstürde üst sıralara oynayacak takımlarla karşılaştık. Kadro olmak başka bir şey, takım olabilmek başka bir şey. Bir süreç gerektiriyor. Fiziksel anlamda takımın hazır olması hem de oyun sistemini oturtabilme adına zorlu bir süreç.”

RAKİPLERİMİZDEN BİR AY GERİDEN GELDİK

“Yeni yönetim, yeni teknik kadro ve yeni oyuncularla sezona başladık. Biz, hemen hemen rakiplerimizden 1 ay geriden geldik. Şu anda eskisine göre daha iyi durumdayız. Geç transfer edilen oyuncuların fiziksel olarak hazırlanması, takımın oyun düzenine uyum sağlama olsun her anlamda şu an daha iyi durumdayız. En azından takım olma, oyun ve davranış biçimlerini beraber belirleme gibi konularda aşama gösterdik. Sürekli arzulu oynayan bir takım oluşturma adına yaptığımız çalışmalarda, bu hafta biraz daha farklı bir duruşumuz olacaktır diye düşünüyorum.”

KULÜBÜN 140 MİLYON BORÇ GERÇEĞİ VAR

“Gençlerbirliği’nin şöyle bir gerçeği var. Bir alt lige yaklaşık 140 milyon TL borçla düştü. Bu ligde, 20 milyon civarı bir geliri var. Bununla beraber idari taraf gibi görünse de sonuçta sportif tarafa bir yansıması oluyor. Gençlerbirliği, hem bu borcu kapatma doğrultusunda adımlar atıyor hem de iyi bir takım yapıp ligde de var olma adına çalışıyor. Olabildiğince daha yukarıda ligi bitirme hedefimiz var.”

Haberin Devamı

KERİM AVCI AYRILDI

Haberin Devamı

Gençlerbirliği yaz transfer döneminde Adana Demirspor’dan transfer edip sözleşme imzaladığı Kerim Avcı ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdı. 31 yaşındaki orta saha oyuncusunun Beştepe serüveni 38 gün sürdü.
Gençlerbirliği’nin sosyal medya hesabından yapılan duyuruda şu ifadeler kullanıldı:
“Futbolcumuz Kerim Avcı ile karşılıklı anlaşarak sözleşmesini feshetmiş bulunuyoruz. Kerim Avcı’ya bundan sonraki kariyerinde başarılar diliyoruz.”
Gençlerbirliği ile sözleşmesini fesheden 31 yaşındaki oyuncu TFF 1. Lig ekiplerinden Bandırmaspor ile anlaştı.
Kerim Avcı, 1 Ağustos’ta Gençlerbirliği ile sözleşme imzalamış, ligde oynadığı 3 maçta 1 gole imza atmıştı.
Kırmızı-siyahlılar, Ömer Alper Tatlısu ile bir yıllık yeni sözleşme imzaladı. Ömer Alper Tatlısu, sezon sonuna kadar Adıyaman 1954 Spor’da kiralık olarak forma giyecek.

 

Haberin Devamı

ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ DERBİ MAÇI BİLETİ

Ankara Üniversitesi’nden, Başkent derbisini izlemek isteyen öğrencilere ücretsiz bilet kampanyası.
Ankara Üniversitesi, başlattığı kampanya ile iki doz korona virüs aşısını olmuş öğrencilerine, Ankaragücü-Gençlerbirliği derbisi için ücretsiz bilet vereceğini duyurdu.
Ankara Üniversitesi, yeni eğitim öğretim yılı öncesi öğrencilerine, Başkent derbisini, “Aşını ol! Maça gel!” kampanyası ile izleme imkanı sunuyor.

AŞI OLMA ŞARTI ARANIYOR

TFF 1. Lig ekiplerinden Ankaragücü ve Gençlerbirliği’nin, 12 Eylül Pazar günü Eryaman Stadyumu’ndaki karşılaşmasını Ankara Üniversiteli 500 öğrenci tribünden izleyebilecek.
Ücretsiz derbi bileti için ise üniversiteli gençlerde aranan tek şart, Gençlerbirliği ya da Ankaragücü Passolig kartına sahip ve iki doz korona virüs aşısını eksiksiz tamamlamış olmak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!