Derbiden sonra gülmeyi unuttu

Güncelleme Tarihi:

Derbiden sonra gülmeyi unuttu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2021 22:26

TFF 1. Lig’de yeni sezonda çıktığı 2 müsabakayı berabere tamamlayan sarı-lacivertliler, toplamda 10 maçtır, sahadan üstün ayrılamıyor. Mustafa Dalcı ve ekibi, bu zinciri Denizli karşılaşmasında kırıp, yeni bir başlangıç yapma hedefinde.

Haberin Devamı

TFF 1. Lig’in üçüncü haftasında Denizlispor ile karşılaşacak olan Ankaragücü, uzun bir süredir maç kazanamıyor. Bu sezon oynadığı iki müsabakada; Tuzlaspor ve Kocaelispor ile berabere kalan sarı-lacivertliler, 10 maçtır taraftarına galibiyet hasreti çektiriyor.
Süper Lig’den düşerken son 8 haftada hiç galibiyet alamayan Ankaragücü, bu dönemde sadece 2 beraberlikle yetindi. Başkent ekibi, Süper Lig’de oynadığı 6 maçı kaybederken, kadrosunu baştan aşağı yenileyip, şampiyonluk hedefiyle sezona başladığı TFF 1. Lig’de de geride kalan 2 maçı birer puanla kapadı.
Ankaragücü, son olarak 11 Nisan 2021 tarihinde Gençlerbirliği ile Eryaman Stadı’nda oynadığı başkent derbisini 2-1 kazandı.

SADECE 1 MAÇTA 2 GOL ATABİLDİ

Ankaragücü, son 10 maçta; TFF 1. Lig’de Kocaelispor (0-0), Tuzlaspor (1-1) berabere kalırken, Süper Lig’de; Alanyaspor: (0-1)
Kasımpaşa (3-1), Fenerbahçe (1-2), Medipol Başakşehir (2-1), Gaziantep FK (0-1) ve Yeni Malatyaspor (2-1) yerildi. Yukatel Denizlispor (1-1) ve Beşiktaş (2-2) maçlarını berabere bitirdi. Sarı-lacivertliler, 10 maçlık galibiyet özlemi çektiği maçlarda farklı bir istatistik ortaya koydu ve 3 maçta gol sevinci yaşayamazken, 6’sında birer gol atma başarısı gösterdi. Ankaragücü, bu kayıp serisinde sadece Beşiktaş’a karşı 2 gol attı.
Teknik Direktör Mustafa Dalcı yönetimindeki Ankaragücü, bu zinciri Denizlispor ile oynayacağı maçta kırmayı hedefliyor. Denizlispor’un sahasının bakımda olması nedeniyle, Antalya Akdeniz Üniversitesi Stadı’nda yarın oynanacak müsabakayı, Abdullah Buğra Taşkınsoy, yönetecek.

PFDK 42 BİN TL FATURA ÇIKARDI

Ankaragücü sezonun ilk cezasını Kocaelispor maçında stada usulsüz seyirci alınması ve saha olayları nedeniyle aldı. Futbol Federasyonu Porfesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Ankaragücü-Kocaelispor arasında oynanan müsabakada, stadyuma usulsüz seyirci alınmasından dolayı sarı-lacivertli ekibe, 26 bin TL ceza kesti.
Aynı müsabakada, taraftarların neden olduğu saha olayları nedeniyle sarı-lacivertlilere, 16 bin TL ceza daha verildi.
Maçta, Ankaragücü yedek kulübesinde bulunanların oturma düzenine, yedek kulübesi arkasında yer alanların da maske takma zorunluluğuna ve sosyal mesafe kuralına uymamalarından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle sarı-lacivertli ekip PFDK’ya sevk edildi. Ancak kurul, isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından cezaya gerek olmadığına karar verdi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!