Derbiden sonra ayağa kalktılar

Güncelleme Tarihi:

Derbiden sonra ayağa kalktılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2021 22:57

TFF 1. Lig’in 4. haftasında bir puanla ligin dibine inen kırmızı-siyahlılar, son 4 karşılaşmadaki performansı ile hızla yükseldi. Bu süreçte 10 puan toplayan Şimşekler, tabloyu negatiften-pozitife çevirmeyi başardı. Eleke son maçtaki golleriyle öne çıktı.

Haberin Devamı

TFF 1. Lig’in 8. hafta maçında küme düşme hattında bulunan Balıkesirspor’u deplasmanda 2-0 yenen Gençlerbirliği, milli araya huzurlu giriyor. Milli maçlar dönüşündeki haftayı bay geçecek olan kırmızı-siyahlılar için zorlu müsabakada alınan 3 puan daha büyük önem kazanmış durumda.
Lige yenilenen kadrosu ile başlayan ancak transfer sezonunda, yaşanan ekonomik sorunlar nedeni ile ağır adımlar atan kırmızı-siyahlılar, Eyüpspor ve Manisa FK maçlarını kendi evinde kaybederken, deplasmanda da Adanaspor ile berabere kalıp, taraftarını endişelendirdi. Ligin 4. haftasında oynanan başkent derbisinde Ankaragücü’ne karşı alınan 2-0’lık yenilgi sonrasında camianının tedirginliği daha da büyürken, Gençlerbirliği bir puanla ligin son sırasına indi.

ALTINORDU MAÇIYLA BİRLİKTE İBRE DEĞİŞTİ

4 maç sonunda bir puan toplayan Gençlerbirliği, 2 gol atıp kalesinde 9 gol görürken, eksi 7 averajla da en kötü grafiğe sahip takım konumunda kaldı. Derbi yenilgisi bir anlamda Gençlerbirliği’ni kendine getirdi. Kırmızı-siyahlılar, o maçtan sonra çıktığı müsabakalarda farklı bir kimliğe büründü. Önce Eryaman Stadı’nda Altınordu’yu 3-2 yenerek sezondaki ilk galibiyetini alan Şimşekler, deplasmanda oynadığı müsabakada Yılport Samsunspor karşısında galibiyeti uzatma anlarında yediği golle kaçırıp, bir puanla Ankara’ya döndü. Beypiliç Boluspor’u kendi sahasında 1-0 ile geçen Gençlerbirliği, son maçında da Balıkesirspor’u 2-0 mağlup ederek, son 4 müsabakada 10 puan topladı ve toplamda 11 puana ulaşıp, play-off baraj grubuna biraz daha yakınlaştı.

SON 2 MÜSABAKAYI GOL YEMEDEN KAPATTILAR

Sezon başında yaşadığı gol sıkıtısını, ilerleyen dönemde aşan ancak kalesini korumadaki soruna çözüm arayan kırmızı-siyahlılar, son iki karşılaşmada bu anlamada da olumlu sinyaller vermeye başladı. Başkent ekibi, Beypiliç Boluspor ve Balıkesirspor maçlarında rakiplerine gol sevinci yaşatmadı. Attığı gol sayısı 10’a ulaşan, kalesindeki gol sayısı 13’te kalan Gençlerbirliği, averajını da eksi 3’e çekip, genel tablosunu negatiften, pozitife doğru çevirdi.
Gençlerbirliği’nin son transferlerinden Nijeryalı forvet Eleke, ilk golünü 5. haftadaki Altınordu maçında atıp, sonrasındaki müsabakalarda kaçırdığı pozisyonlar nedeni ile eleştirilirken, Balıkesirspor karşısında yeniden sahneye çıktı ve iki golü atıp takımını galibiyete taşıdı ve üzerindeki baskıyı da kırmış oldu.
Gençlerbirliği, milli maç arasından sonraki hafta dinlenirken, 10. haftada Kocaelispor ile deplasmanda karşılaşacak.

Haberin Devamı

KAZANDIK MUTLUYUZ

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nin savunmadaki önemli isimlerinden Arda Kızıldağ, takımı hak ettiği yere getirmenin tek düşünceleri olduğunu söyledi.
Balıkesirspor galibiyeti sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan Arda, “Güzel oynadığımız bir maçı kazandığımız için mutluyuz. Bu mutluluğu devam ettirmek için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Gençlerbirliği’ni hak ettiği yere getirmek tek düşüncemiz” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!