Derbi ateşi

Güncelleme Tarihi:

Derbi ateşi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2008 00:00

Geride kalan hafta iki takım da maçlarını kazanarak bu zorlu mücadele öncesinde moral buldu. Süper Lig başlamadan organize edilen TSYD Ankara Kupası’ndaki karşılaşmada gülen taraf, penaltılar sonunda Ankaraspor olmuştu.

SÜPER Lig’in 4’üncü haftasında Başkent, bugün oynanacak derbi maçın ateşiyle ısınacak. Ankaraspor ile Hacettepe arasındaki bu sezonun ilk derbisi, Yenikent ASAŞ Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak. Geride kalan hafta, Hacettepe evinde Fenerbahçe’yi 2-1, Ankaraspor da deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u aynı skorla yenerek bu maç öncesinde moral buldu. Mor beyazlılar, geride kalan 3 maçta 4 puan toplarken, mavi beyazlıların hanesinde 3 puan bulunuyor.

Kupada Ankaraspor kazandı

İki takım lig öncesinde düzenlenen TSYD Ankara Kupası’nda karşılaştı. Normal süresi golsüz biten maçta, penaltı atışlarında Ankaraspor, rakibine 4-3’lük üstünlük sağladı.

Bu sezon Hacettepe adını alarak yoluna devam eden eski Gençlerbirliği Oftaş ile Ankaraspor, geride kalan sezon, ligde iki kez karşılaştı. 19 Mayıs Stadı’nda oynanan mücadele 0-0 sona ererken, Ankaraspor evindeki rövanşı Mehmet Yılmaz’ın tek golü ile 1-0 kazanmayı bildi. İki takım arasındaki maçlarda, hakemler 5’er kez sarı kartına başvururken, hiç kırmızı kart gören oyuncu olmadı. Ankaraspor’da, Adem Koçak, Senecky ve Tayfun Türkmen, Hacettepe’de ise Recep Biler, Orhan Şam ve Tozo, 180 dakika ile sahada en çok kalan oyuncular oldu.

Hakem Müftüoğlu

Yenikent ASAŞ Stadı’nda bu akşam saat 20.00’de başlayacak mücadeleyi, hakem Kuddusi Müftüoğlu yönetecek. Ankaraspor’da kart cezalısı Ediz Bahtiyaroğlu, bu maçta forma giyemeyecek. Sakatlığı nedeniyle uzun zamandır takımdan ayrı kalan Adem Koçak’ın da Kocaman’ın görev vermesi halinde sahaya çıkması bekleniyor. Hacettepe’de ise Ümit Bozkurt ve Kemal Yıldırım’ın Teknik Direktör Osman Özdemir tarafından 18 kişilik kadroya alınması bekleniyor. Ancak bu ikilinin son durumu bugün belli olacak.

Özdemir: Hedef çıkışı sürdürmek

HACETTEPE Teknik Direktörü Osman Özdemir, zorlu derbi maçtan galibiyetle ayrılmayı düşündüklerini belirterek, "Hedefimiz, yakaladığımız çıkışı sürdürmek" diye konuştu. Eskişehir maçının ikinci yarısında iyi mücadele ettiklerini, Fenerbahçe karşısında ilk 20 dakikada büyük baskı altında kaldıklarını ifade eden Özdemir, "Ancak, bu baskıdan kurtulduktan sonraki 70 dakika iyi oynadık. Bu oyunu, 90 dakikaya yaymayı amaçlıyoruz. Derbiler, her zaman zorlu ama bir o kadar da heyecan vericidir. Son maçlarını kazanan iki takımın dostluk içinde bir puan mücadelesi vereceğine inanıyorum. Fenerbahçe galibiyeti, Ankaraspor karşısında alacağımız iyi sonuçla daha bir anlam kazanacak. Bu bilinçle sahaya çıkacağız" dedi.

Kocaman: Zor maç olacak

ANKARASPOR Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Hacettepe’nin Fenerbahçe karşısında ne kadar güçlü ve dikkat edilmesi gereken bir takım olduğunu gösterdiğini belirterek, "İki takımı da zor bir 90 dakika bekliyor" dedi. İstanbul B.Ş B. galibiyeti ile moral bulduklarını, üzerlerindeki gol atamama ve puan alamama baskısını kırdıklarını vurgulayan Kocaman, "İki takım da sahaya kazanmak için çıkacak. Zevkli, kaliteli ve heyecanlı bir maç olacağına inanıyorum. Taraftarlar, seyir zevki yüksek bir maç izleyecek. Kendi evimizde oynuyor olmanın avantajını iyi değerlendirmek istiyoruz. Sahada, centilmence ve iki Başkent takımına yakışır bir mücadele olsun. Sonucu kendi lehimize çevirmek için iyi motive olmaya, birbirimize yardım etmeye çalışacağız" diye konuştu.

Ankaraspor:

á Senecky

á Erhan

á Muhammed

á Batak

á Uğur

á Özer

á Hürriyet

á Weeks

á Neca (Tita)

á Mehmet Çakır

á M.Tosun (De Nigris)



Hacettepe:

á Recep

á Orhan

á Azmy

á Teli

á Murat Kalkan

á Serkan

á Tozo

á Kadir

á Lika

á Sandro

á İbrahim Şahin
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!