Depremin yıkamadığı azim

Güncelleme Tarihi:

Depremin yıkamadığı azim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2023 14:38

Deprem felaketinde Kahramanmaraş’taki evleri hasar gören ve ailesiyle birlikte Ankara’ya yerleşen 11 yaşındaki Menese Amine Yiğit, judo tutkusunu da beraberinde getirdi. Çubuk Belediyesi Engelsiz Spor Kulübü’nde yaklaşık 40 gün antrenman yapan Menese Amine, azmini Ankara’da gümüş madalyayla taçlandırdı.

Haberin Devamı

Depremde evleri hasar gören Menese Amine Yiğit, ailesiyle birlikte Ankara’ya gelerek Çubuk’a yerleşti. Kahramanmaraş’taki eğitmeninin önerisiyle judoya olan tutkusuna Ankara’da da devam eden Yiğit, Çubuk Belediyesi Engelsiz Spor Kulübü’nde yaklaşık 40 gün boyunca antrenmanlarını sürdürdü. Yiğit, geçen ay sonu gerçekleştirilen Okullar Arası Judo Minikler Ankara Şampiyonası’nda gümüş madalya kazandı. 27-28 Nisan’da Kayseri’de gerçekleştirilecek olan Okullar Arası Judo Minikler Bölge Şampiyonası’nda Ankara’yı temsil etmeye hazırlanan Yiğit, judoya olan tutkusunu ise şöyle anlattı:

Depremin yıkamadığı azim

BANA ÇOK İYİ GELİYOR

Haberin Devamı

“Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem sonrası evimiz hasar gördü ve Ankara’ya gelmek durumunda kaldık. Orada judo sporuyla uğraşıyordum ve Kahramanmaraş’ta bulunan hocamın önerisi ve judoyu asla bırakmamamı söylemesi üzerine Ankara’da da bu spora devam etme kararı aldım. Ailecek Çubuk’a yerleştik. 5. sınıf öğrencisiyim ve derslerimden geri kalan zamanlarda Çubuk Belediyesi Engelsiz Spor Kulübü’ne giderek Ahmet hocamla birlikte Kayseri’de yapılacak olan yarışmaya hazırlanıyorum. Judoyla uğraşmayı çok seviyorum, bana çok iyi geliyor.”


17 DEPREMZEDE ÇOCUĞUMUZU SPORLA BULUŞTURDUK

Depremin yıkamadığı azim

Deprem bölgesinden gelen 17 çocuğu Çubuk’ta sporla buluşturduklarını kaydeden Çubuk Belediyesi Engelsiz Spor Kulübü Başkanı Ahmet Koçyiğit ise, “Kulübümüzde judodan, okçuluğa, tenisten voleybola kadar pek çok branşta faaliyetler yürütmekteyiz. Toplam 17 depremzede çocuğumuzu da bu sporlarla buluşturduk. Zor bir süreçten geçtiler, deprem korkusunu sporla üzerlerinden atmaya çalışıyorlar. Bizler de elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!