Deprem bölgesine gölge oyunlu destek

Güncelleme Tarihi:

Deprem bölgesine gölge oyunlu destek
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2023 16:09

Ankara’da geçen hafta gerçekleştirilen ‘2. Hadi Poyrazoğlu Kukla ve Karagöz Festivali’nde yaklaşık 20 bin depremzede çocuğu gölge oyunuyla tanıştıran Hadi Poyrazoğlu Geleneksel Türk Tiyatrosunu Yaşatma Derneği, şimdi de deprem bölgesine gitmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Geleneksel Türk Tiyatrosu ve gölge oyununu, 26 Mart-2 Nisan tarihleri arasında deprem bölgesindeki çocuklarla buluşturacaklarını ifade eden Dernek Başkanı Şafak Poyrazoğlu, ilk duraklarının Kahramanmaraş olacağını söyledi. Poyrazoğlu, “Oldukça heyecanlıyız. İlk durağımız Kahramanmaraş, daha sonra Malatya ve Gaziantep’e geçeceğiz” dedi.

Deprem bölgesine gölge oyunlu destek

Deprem bölgesine gölge oyunlu destek

RAMAZAN AYININ VAZGEÇİLMEZİ

Geleneksel gölge oyununun ramazan ayıyla özdeşleştiğini belirten Şafak Poyrazoğlu, “Hacivat ve Karagöz oyunu özellikle ramazan aylarının vazgeçilmezidir. Eskiden, Karagöz oyunu çocukların değil, yetişkinlerin eğlencesiydi. Zamanla bu durum tersine döndü. Bizim amacımız ise geleneksel gölge oyununu 7’den 70’e herkesle buluşturmak. Türkiye’de yaklaşık 200’e yakın gölge oyunu sanatçısı vardır. Başkentte ise bu sayı 35’e yakın. Bizim daha fazla sayıya, daha fazla sanatçı ve kitleye ulaşmamız gerek” ifadelerini kullandı. 

BAKMADAN GEÇME!