Denizi ve bisiklete binmeyi çok özledik

Güncelleme Tarihi:

Denizi ve bisiklete binmeyi çok özledik
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2008 00:00

Danimarka’nın Ankara Büyükelçisi Jesper Vahr ve eşi Ane Vahr "Türkiye’ye alışmakta zorluk çekmedik. Ancak Ankara’da en özlediğimiz şey deniz ve bisiklet" dedi.

DANİMARKA’nın Ankara Büyükelçisi Jesper Vahr ve eşi Ane Vahr, yaklaşık 6 aydır Ankara’da yaşıyorlar. Türkiye’ye ilk kez 22 sene önce balayı için gelen çift, kendi deyimleriyle o zaman unutulmaz bir tatil geçirmişler.

Yeşil alan az

Bu nedenle, Türkiye’ye alışmakta hiç zorluk çekmediklerini söyleyen çiftin Ankara’da en çok özlemini duydukları şey ise deniz. Ankara’da bisiklete binilecek çok fazla yer olmadığından da yakınan çift, Başkent’in daha fazla yeşil alana sahip olması gerektiği görüşündeler.

Küçükken öğretmen olmak isteyen Büyükelçi Jesper Vahr, üniversitede edebiyat okumaya başladığında, aslında yapmak istediği mesleğin diploması olduğuna karar verip bölüm değiştirerek siyaset okumuş. Büyükelçi, "Kendi ülkenizin bakanlığında görev yapmak ile yurtdışında büyükelçilikte görev yapmak arasında fark var. Yurt dışı görevindeyken iş hayatınız ve özel hayatınız iyice birbirine karışıyor" dese de, bu mesleği seçtiğinden ötürü hiç pişmanlık duymadığını da dile getiriyor.

Eski maratoncu

Geziler organize etmekten hoşlandığını dile getiren Jesper Vahr, üniversite yıllarında da turist rehberi olarak çalışmış. Gençlik yıllarında sıklıkla maratonlara da katıldığını söyleyen Vahr, şimdi de zaman buldukça hızlı tempoda uzun koşular yapıyor. Eşi Ane Vahr ise boş zamanlarında çiçekleriyle ilgileniyor ya da ailesine özel yemekler yapıyor.

Esben’in en büyük hayali

Vahr çiftinin çocukları Simon (12) ve Esben (16) Ankara’da okul dışındaki zamanlarını çoğunlukla arkadaşlarıyla birlikte geçiriyorlar. Tam bir bilgisayar tutkunu olan Simon, sıkı bir Galatasaray taraftarı. Bugüne kadar hiç özel ders almadan gitar çalmayı öğrenen Esben’in hayali ise bir gün Jimi Hendrix gibi çalabilmek.

Kemersiz çocuklar

BÜYÜKELÇİ eşi olarak gönüllü organizasyonlarda yer almak istediğini söyleyen Ane Vahr, araçların ön koltuklarında oturan çocukları görmekten çok rahatsız. Ane Vahr, "Bu çok tehlikeli. Konuyla ilgilenen bakanlıkla görüşerek, çocukların arka koltukta oturması ve kesinlikle kemer takmaları için anayasal bir düzenleme getirmelerini talep edeceğim" diyor.

Emeklilik hayalim plansız yaşamak

Büyükelçi Jesper Vahr, emeklilik hayalinin plansız yaşamak olduğunu anlatıyor. "Kophenag’daki evime gitmek istiyorum. Oradaki insanlarla sokakta kahve içmek ya da anında karar verip, plan yapmadan "Hadi yemeğe gidelim" demek istiyorum.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!