Denetim Raporu’ndan dikkat çeken iddialar

Güncelleme Tarihi:

Denetim Raporu’ndan dikkat çeken iddialar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2023 15:28

ABB Meclisi Denetim Komisyonu Başkanı AK Parti’li Nihat Yalçın, ABB’nin 2022 Denetim Komisyonu Raporu’ndan ‘arsa satışları, bankamatik çalışanlar’ gibi dikkat çeken iddialarda bulundu. CHP’li Ertan Işık ise tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Denetim Raporu’ndan dikkat çeken iddialar

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi, nisan ayı ilk oturumunu önceki gün Meclis Birinci Başkanvekili Fatih Ünal başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda ABB’nin 2022 Denetim Komisyonu Raporu da konuşuldu. Raporla ilgili söz alan Denetim Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sincan Meclis Üyesi Nihat Yalçın, yaptıkları tespitler üzerinden ABB yönetimini sert sözlerle eleştirdi.

‘ARSALAR PARSEL PARSEL SATILMAKTA’

ABB gelirlerinin yüzde 81’inin merkezi idare tarafından gönderilen gelirlerden oluştuğunu ifade eden Yalçın, “CHP’li belediyeler tarafından ‘Engelleniyoruz’, ‘tüm engellemelere rağmen’ gibi birtakım söylemler geliştirilmiştir. Burada belediye gelirlerinin yüzde 81’i merkezi idare tarafından gönderilen gelirlerden oluşmaktadır. Bu durumda engelleme gibi bir durumun olmadığı açıkça ortadadır” dedi. ABB’nin arsa satışlarına dikkat çeken Yalçın, “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 yılı arsa satışları 285 milyon 95 bin lira. 2022 yılı arsa satışları ise 1 milyar 672 milyon 552 bin liradır. Yani bir önceki yıla oranla yüzde 500 oranında arsa satışları artmıştır. Bu da demek oluyor ki  Ankara’nın arsaları, Ankara’nın değerleri, parsel parsel satılmaktadır” bilgisini verdi. İhalelere de değinen Yalçın, “Dünya Şeffaflık Ödülü sahibi yere göğe sığdıramadığınız Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 2022 yılında toplam açık ihale oranı yüzde 34.45’tir yani yüzde 65’i Sayın Yavaş’ın tabiriyle ‘adrese teslim alımlardan oluşmaktadır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Denetim Raporu’ndan dikkat çeken iddialar


ANFA’DA 2 BİN BANKAMATİK ÇALIŞAN VAR

‘ANFA üzerinden sözleşmelere yansıtılmadan personel çalıştırıldığı’ iddiasında da bulunan Nihat Yalçın, Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanlığı ile ANFA arasında yapılan hizmet alım sözleşmesi ile ilgili, “1 Nisan 2022- 31 Mart 2023 arasını kapsayan sözleşmede yazan 2 bin, toplam maaş ödenen kişi sayısı 3 bin 696 kişidir. Burada da sözleşmeye göre bin 696 kişiye fazladan maaş ödenmektedir. Biz bununla ilgili detaylı bir tespit yapabilmek adına ilgili birimden çalışan kişilerin puantaj kayıtlarını istedik. 3 bin 696 kişinin nerede çalıştıklarının bilgisini istedik. Ancak bilgilerin tarafımıza verilemeyeceği bildirildi. Kanaatimiz şu yöndedir; ANFA’da çalışmadan maaş alan bin 500-2 bin civarında kişi vardır. Bunun adı bankamatik personeldir. ANFA’da bin 500-2 bin arasında bankamatik çalışan bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı


‘DENETİM RAPORU DEĞİL DEZENFORMASYON RAPORU’

Denetim Raporu’ndan dikkat çeken iddialar

CHP Etimesgut Belediye Meclis Üyesi Ertan Işık, Yalçın’ın iddialarına kürsüden yanıt verdi. Işık şöyle konuştu: “Denetim raporu diye bir dezenformasyon raporu takdim etti. Söylediklerinin hiçbirinin aslı yok. Denetim Komisyonu’na iftira atmaktan dolayı biz savcılığa vereceğiz. Faaliyet raporunu görüşeceğimiz gün her harfinin her satırının gerçek olmadığını biz bu Meclis’ten cevaplayacağız. İkide bir çıkıyorlar ‘buradaki bütçenin yüzde 81’i merkezi hükümetten geliyor’ diyorlar. Babanızın parasını mı veriyorsunuz ya. Bu vatandaşın vergisi bize verilen bu kamu gelirlerinden verilen paylar bütün belediyelere veriliyor. ‘Ankara’nın arsaları parsel parsel satılıyor’ diyor. Doğru parsel parsel vatandaşa satılıyor. Sizin anladığınız manada parsel parsel satışlar mazide kaldı Nihat Bey. Tekrar söylüyorum, bu bir dezenformasyon raporudur. Net söylüyorum, denetim raporu falan değildir.”

Haberin Devamı


İSTİFA EDENLERİN YERİNE YENİ İSİMLER

Milletvekili adaylığı için istifa eden Meclis üyelerinin yerine ilçelerden yeni isimler geldi. İYİ Parti’li Adnan Beker’in yerine CHP Çankaya Meclis Üyesi Ali Uykun, AK Parti’li Sinan Burhan’ın yerine AK Parti Altındağ Meclis Üyesi Muhammed Budak, AK Parti’li Muhammed Abdullah Özer’in yerine AK Parti Mamak Meclis Üyesi Öznur Demirbilek, AK Parti’li Osman Karaaslan’ın yerine de MHP Gölbaşı Meclis Üyesi Oğuz Kağan Tanrıverdi bir yıllığına ABB Meclisi’nde yer alacak. Meclis’te ihtisas komisyonlarına ve encümen için de bir yıllığına seçim yapıldı. 33 komisyonda 9’şar farklı Meclis üyesi yer aldı.

Denetim Raporu’ndan dikkat çeken iddialar

Haberin Devamı

Ali UYKUN

Denetim Raporu’ndan dikkat çeken iddialar

Öznur DEMİRBİLEK

Denetim Raporu’ndan dikkat çeken iddialar

Muhammed BUDAK

Denetim Raporu’ndan dikkat çeken iddialar

Oğuz Kağan TANRIVERDİ

BAKMADAN GEÇME!