Demokrasi Şehitleri bayramda unutulmadı

Güncelleme Tarihi:

Demokrasi Şehitleri bayramda unutulmadı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2016 16:49

15 Temmuz darbe girişimini engellemek isterken hayatını kaybeden demokrasi şehitlerinin yakınları ve Ankaralı vatandaşlar, ilk bayramda Karşıyaka Mezarlığı'na akın etti.

Haberin Devamı

15 Temmuz Demokrasi Şehitliği, Arefe Günü'nde çok sayıda Başkentli tarafından ziyaret edildi. Vatandaşlar dua ederken, şehit yakınları da gözyaşı döktü. Demokrasi şehidi Mehmet Kocakaya'nın amcası ilk bayramda yeğeninin mezarını ziyaret etti. Şehidin amcası yeğeninin mezarı başında gözyaşlarına hakim olamadı. 15 Temmuz Demokrasi Şehitliği'nde dua eden yaşlı bir vatandaş ise darbecilere tepki göstererek, "Bu Türkiye'ye yapılacak iş değildi. Burada yediler, içtiler Türkiye'ye hainlik yaptılar. Allah koymasın" ifadesini kullandı. Demokrasi şehidi Celalettin İbiş'in kardeşi İbrahim İbiş ise şunları kaydetti:

‘BİN ABİM FEDA OLSUN’

"Abisiz geçireceğim ilk bayram, lanet okuyoruz. Allah kahretsin. Benim abim Celalettin İbiş boş yere şehit olmadı, bu vatan için şehit oldu. Burada yatanların hepsi aynı amaç için şehit oldu. Biz bugün buraya gelebiliyorsak onların sayesinde. Vatansız kalmamak için herkes evladını verdi, babasını verdi, annesini verdi, kardeşini verdi, biz de abimizi verdik. Bin tane abim olsun bin tanesi de feda olsun vatanıma."

BAKMADAN GEÇME!