Demokrasi nöbeti

Güncelleme Tarihi:

Demokrasi nöbeti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2020 23:33

Ankara, 15 Temmuz hain darbe girişiminin dördüncü yıl dönümünde yine tek yürek olup kentin dört bir yanında sabaha kadar ‘demokrasi nöbeti’ tuttu. 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’ndaki nöbete katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Ankara’ya ve Ankaralılara minnettarız” dedi.

Haberin Devamı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün(FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişiminin dördüncü yılı nedeniyle düzenlenen anma etkinlikleri kapsamında vatandaşlar sabaha kadar ‘demokrasi nöbeti’ tuttu. Ankara Valiliği ile Altındağ Belediyesi’nin, 1. TBMM ve Kızılay Meydanı’nda düzenledikleri etkinliklere, şehit aileleri de davet edildi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programlarda, 15 Temmuz darbe girişimine karşı direnen emniyet güçleri ve vatandaşların görüntülerinin yer aldığı fotoğraf sergisi de açıldı.

Demokrasi nöbeti


ANKARALILARA MİNNETTARIZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Kızılay Meydanı’nda demokrasi nöbetinde bulunan vatandaşları ziyaret etti. Bakan Soylu, “Biz milletimize minnettarız. Allah sizden razı olsun. Ankara’ya ve Ankaralılara minnettarız. Neden biliyor musunuz? Demokrasiyi, TBMM’yi, Ankara ve Ankaralılar Gazi Meclisi’mizin namusunu kurtardığı için onu koruduğu için minnettarız. Canı pahasına Genelkurmay Başkanlığı’nın önünde, içinde kahramanlıklarını ortaya koydukları için minnettarız. Kahramankazan’da o uçakların, helikopterlerin kalkıp milleti acımasızca öldürmelerini engellemeye çalıştıkları için minnettarız” diye konuştu.

Demokrasi nöbeti


ULUS’TA MEHTERAN MARŞLARI

Haberin Devamı

Jandarma Genel Komutanlığı Mehteran Birliği, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Ulus’taki Atatürk Anıtı önünde konser verdi. Yaklaşık bir saat süren etkinlik boyunca Jandarma Mehteran Birliği’nin seslendirdiği marş ve eserlere, vatandaşlar da eşlik etti. 

Demokrasi nöbeti


BİRLİK VE BERABERLİĞİ KİMSE SARSAMAYACAK

Altındağ’da da şehit aileleri ve vatandaşlar Ulus’ta bulunan 1. TBMM binasında demokrasi nöbeti tuttu. Nöbete katılan Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, “Demokrasimizin temelleri burada atıldı. O temeli sarsmaya kimsenin gücü yetmeyecek, milli birlik ve beraberliğimizi kimse sarsamayacak” dedi.

Demokrasi nöbeti


MİLLETİMİZ VAZİFEYİ YERİNE GETİRMİŞTİR

Haberin Devamı

15 Temmuz şehitleri, Keçiören 15 Temmuz Şehitler Anıtı’ndaki programda anıldı. Gazilerle birlikte asker selamı veren Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “15 Temmuz’da da Türk milleti vazifesini yerine getirerek, şehit ve gazilerimiz nerede bir saldırı varsa oraya koşarak ülkesini ve milletini müdafaa etmiştir” ifadesini kullandı.

Demokrasi nöbeti


EŞİNE AZ RASTLANIR BİR DESTAN

Mamak’ta, 15 Temmuz Şehitler Anıtı önünde anma programı düzenlendi ve demokrasi nöbeti tutuldu. Mamak Belediye Başkanı Başkan Murat Köse, “15 Temmuz, bu millete ve bu ülkeye ait olmayanlara karşı verilen destansı kahramanlık mücadelesidir. O gece eşine az rastlanır bir destana imza atıldı” diye konuştu.

Demokrasi nöbeti


TANKLARLA TOPLARLA MİLLETİ SİNDİREMEZLER

Haberin Devamı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Lale Meydanı’nda düzenlenen programda konuşan Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, “Bu millet asil bir millet; tanklarla, toplarla bu milleti sindiremezler. Büyük Türkiye yolculuğundan bizleri kimse geri koyamaz” dedi.

Demokrasi nöbeti


HAİN EMELLERE ‘DUR’ DEDİNİZ

Hain darbe girişimine karşı direnişin sembol yerlerinden biri olan Kahramankazan’daki programda konuşan Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, “Milletimiz için şer emel besleyenlerin bu hain emellerine sizler ‘dur’ dediniz” dedi.

 ÇUBUK

Demokrasi nöbeti


BEYPAZARI

Demokrasi nöbeti


PURSAKLAR

Haberin Devamı

Demokrasi nöbeti

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!