Demokrasi nöbeti 13. gün

Güncelleme Tarihi:

Demokrasi nöbeti 13. gün
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2016 13:46

Demokrasi nöbeti 13. gün

Haberin Devamı

ANAKRA, (DHA)- MİLLİ iradenin yılmaz bekçisi Ankaralıların, 15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı’ndaki 13. gününe giren demokrasi nöbeti, ilk günkü coşku ve kararlılıkla devam ediyor.

FETÖ’cü askerlerin 15 Temmuz gecesi başarısız darbe girişiminin ardından tek yürek olup sokaklara çıkan onbinlerce Başkentli'nin demokrasi nöbetine katılan Ayna grubunun eski solisti Erhan Güleryüz, Millet için şarkısını seslendirdi, Grup Tillo da onbinlerin eşliğinde barış kardeşlik şarkıları söyledi. Grup Tillo’nun, “Ortağız Bir Namusa” parçasına, Başkan Gökçek de ritim tutarak eşlik etti. Demokrasi nöbetine, milletvekilleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yaptığı konuşmada, darbe girişimine en güzel cevabı milletin verdiğini belirterek, "Sizler yanımızda olduğu müddetçe bu FETÖ, bu hainler, bu vicdansızlar, adalet, hukuk ve milletin karşısında elbette ki hesabını verecekler. Haktan hukuktan ayrılmadan, attıkları her kurşunun hesabını soracağız" diye konuştu.

BAŞKAN GÖKÇEK: YENİ ORDU KADEMESİ HAYIRLI OLSUN

Kızılay Demokrasi Meydanı’na aksatmadan her gece gelen Başkan Gökçek de Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu platformda, alanı dolduran onbinlerce Başkentli'ye, gündeme ilişkin bildiler verdi. Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında komuta kademesinin yeniden oluşturulduğunu belirten Başkan Gökçek, YAŞ’tan çıkan kararlar sonucunda, komuta kademesinin, darbe girişiminin yanında yer almayarak bizzat karşısında yer aldığını söyledi.

Komutanlardan, bundan sonra FETÖ’cülere karşı dikkatli davranmalarını istediklerini ifade eden Başkan Gökçek, “Türkiye’ye, yeni komuta kademesinin hayırlı, uğurlu olmasını istiyoruz. Allah bir daha bu millete darbe göstermesin. Bu olayı bugüne kadar en güzel idare eden başta Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz” dedi.

CHP VE MHP'YE TEŞEKKÜR

Darbe girişiminin ardından olayların bugünlere düzgün bir şekilde gelmesinde katkısı olan herkese teşekkür eden Başkan Gökçek, “Başta Başbakanımız, AK Partimiz, Milliyetçi Hareket Partisi’nin değerli Başkanı Bahçeli ve yönetimi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve yönetimine, anlayışlı davranışları için teşekkür ediyoruz. Birlik ve beraberlik gösterdikleri ve dünyaya örnek oldukları için hepsinin kutluyoruz. Bu kardeşlik ve sulh havasının devam etmesini istiyoruz" dedi.

HİÇBİR KESİM DARBE İSTEMİYOR

Başkan Gökçek, Anayasa'nın kısa sürede değiştirilerek darbeyi yapanların en ağır şekilde idamla cezalandırılması istediklerini ifade ederek, "Türkiye’deki bu birlik ve beraberliğin, Avrupa Birliği ve ABD tarafından çok iyi görülmesi lazım. Şunu da iyi idrak etmeleri gerekiyor. Bu ülkede hangi siyasal partiye mensup olursa olsun, vatandaşlarımız darbe istemiyor. AB ve ABD'siz darbecilerin yanında yer alırsanız, bu halk sizi sevmez. Bunu anlamaları lazım” diye konuştu.

ABD ELÇİSİNİN FETÖ HAKKINDAKİ YAZISI, BİZİ SEVİNDİRDİ

Başkan Gökçek, ABD’nin Ankara Büyükelçisi’nin, kendi sitesinde yazdığı, “Türkiye’de ikamet eden birisi olarak Cuma gecesi yaşananlar ve onun çok sayıda destekçisinin bu işe karışmış olması, bu ülkenin güvenliğine kuvvetli ve vahim bir tehdit. Ve bu durum, konunun soruşturulması ve sorumluların adaletin önüne getirilmesi için ciddi bir yasal süreç gerektiriyor” diyerek, ABD’nin Türkiye temsilcisinin, darbeyi yapanın FETÖ olduğunu kabul ettiğini söyledi.

Başkan Gökçek, Elçi'nin bu açıklamasının kendilerini sevindirirken, ABD Sözcüsü'nün ise bu açıklamaya ilişkin sorulan soruya verdiği, “Benim elçim böyle bir şey demez” cevabının ise endişe verici olduğunu belirtti. Gökçek, "Biz kendi elçisinin sözünü yalanlayan bir ABD istemiyoruz. Kendi elçileri bunu kabul ediyor ve söylüyorsa, Obama da Sözcü de kabul etmek zorundadır. Kısa süre içinde karar vermek zorundalar. Ya FETÖ’yü bize verecekler, bizimle dost olacaklar ya da vermeyerek, Türkiye olarak bizim nefretimizi kazanacaklar. Elçilerinin laflarını dinlesinler” diye konuştu.

Meydanda, Büyükşehir Belediyesi ve çeşitli kuruluşlar tarafından da vatandaşlara çeşitli ikramlar yapıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!