Demirspor hızlı başladı

Güncelleme Tarihi:

Demirspor hızlı başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2020 00:48

Play-off maçları öncesinde Tahkim Kurulu’na itiraz eden ve genel kurula gitme kararı alan Başkent ekibi, yeni teknik direktörünün yanı sıra iç transferde 11 futbolcusu ile sözleşme imzaladı.

Haberin Devamı

TFF 1. Lig şansını, play-off maçlarında kaybeden Ankara Demirspor, hem yeni teknik direktörü ile kontrat yaptı hem de iç transferde 11 futbolcusu ile sözleşme imzaladı. Mavi-lacivertliler, teknik direktörlük görevine daha önce de takımı çalıştıran Bülent Akan’ı getirdi.
Bülent Akan’ın, 2017-2018 sezonunun başında da görev yaptığı Ankara Demirspor; grupta çıktığı 12 maçta 12 galibiyet alarak büyük bir başarı yakalamıştı.
Ankara Demirspor kulübü sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Ankara Demirspor ailesi olarak yeni zaferler kazanmak için teknik direktörümüz Bülent Akan ile yeni sezonda birlikteyiz” ifadeleri kullanıldı.
Geçen sezon çıktığı TFF 2. Lig’de başarılı bir sezon geçiren Ankara Demirspor; Ayberk Altan, Taner Koç, Kamil İçer, Ahmet Devret, Çağrı Bülbül, Serdar Eylik, Celal Çırpanlı, Mustafa Kayabaşı, Hasan Küçcük, Hakan Turan ve Kerem Hakan Vapurluoğlu ile sözleşme yeniledi.

BAŞKAN BIRAKINCA BOZKURT DA BIRAKTI

Ankara Demirspor ile yeni sezon için anlaşma yapan Teknik Direktör Ümit Bozkurt istifa ettiğini duyurdu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ümit Bozkurt, “26 sene önce profesyonel futbol hayatıma Ankara Demirspor’da adım attım. Futbol ahlakını kulübün alt yapısında kazandım. Türk futbolunun en üst seviyesinde kulübümü en iyi şekilde temsil ettim. Ankara Demirspor Kulübü Başkanı Haluk Yılmaz, bir süre önce şahsıma teknik direktörlük görevi için teklifte bulundu. İki taraf arasında yapılan anlaşm, kulüp tarafından kamuoyu ile paylaşıldı. O tarihten itibaren, yeni sezon hazırlıkları için gerekli bütün çalışmaları ekibimle birlikte yürütürken, sayın Haluk Yılmaz istifa ettiği kararını tarafıma iletti. Kendisi ile göreve geldiğim başkanın bu ani kararından sonra yeni yönetimin alacağı kararların daha hızlı yürümesi adına tüm camianın desteğini almış olmama rağmen görevimden istifa ediyorum” ifadelerini kullandı.

SON BİR AYDA FARKLI ADIMLAR ATILDI

Ankaragücü ve Gençlerbirliği’nden sonra Başkent’in en köklü camilarından biri olan Ankara Demirspor’da son bir ayda atılan farklı adımlar dikkati çekti. Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi, koronavirüs salgını nedeni ile Süper Lig ve Birinci Futbol Lig dışındaki kulvarlardaki mücadeleyi, kaldığı yerde sonlandırıp, İkinci Lig’te gruplarında lider durumda bulunan takımları, bir üst lige çıkardı. Gruplarında; 2, 3, 4 ve 5. sırada yer alan takımların ise play-off oynamasını kararlaştırdı. Ankara Demirspor, buna tepki olarak, liglerden çekilme ve profesyonel futbol şubesini kapatma kararı aldı.
Camiadan ve kamuoyundan gelen tepkilerin ardından, kulüp yönetimince bu kararlar geri alındı ve takım apar topar Antalya’ya play-off maçlarına götürüldü. Yönetim, play-off sonrası genel kurula gitme fikrini benimserken, TFF yönetim kurulunun aldığı kararın haksız olduğu ileri sürülüp, TFF Tahkim Kurulu’na itiraz edildi. Tahkikm Kurulu, bu itirazı, TFF yönetim kurulunca alınan kararda; usül, esas ve talimatlara aykırı bir yön bulunmadığı gerekçesi ile oy çokluğu ile reddetti.
Ankara Demirspor, play-off çeyrek final maçında Sakaryaspor’u yenip, yarı finale çıkmasına rağmen, yarı finalde Tuzlaspor’a kaybetti ve play-off ile birlikte sezonu kapattı. Play-off maçları sonrasında da takımın Teknik Direktörü Bahattin Güneş ile yollar ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!