Demirel: Etimesgut’ta AKP CHP koalisyon yaptı

Güncelleme Tarihi:

Demirel: Etimesgut’ta AKP CHP koalisyon yaptı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2011 00:00

Etimesgut Belediyesi faaliyet raporuna muhalefet meclis üyeleri onay vermeyince Belediye Başkanı Enver Demirel açtı ağzını yumdu gözünü: “AKP ve CHP Etimesgut’ta koalisyon yapıyor.”

ETİMESGUT Belediyesi’nin geçen yıl içindeki icraatlarını kapsayan 2010 yıl faaliyet raporu önceki yıl olduğu gibi bu yıl da muhalefetten kabul görmedi.

Etimesgut Belediye Meclisi’nde görüşülen faaliyet raporuna 13’ü AK Partili, 8’i CHP’li 21 meclis üyesi ret oyu verirken, MHP’li 16 meclis üyesi faaliyet raporunu onayladı. Muhalefet kanuni olarak Meclis’in dörtte üçü olan 29 ret oyunu bulamayınca, Etimesgut Belediyesi’nin 2010 faaliyet raporu kabul edilmiş oldu.

Muhalefete tepki gösteren ve ağır bir dille eleştiren MHP’li Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, “’MHP ile CHP koalisyon kuracak’ diyenler kimin kimle işbirliği yaptığını görsünler. Hizmeti değerlendirmek yerine, siyasi değerlendirme yapanları halkımızın takdirine bırakıyorum” dedi. Demirel şunları söyledi:

Canları sağolsun, millet görüyor

“Yerel yönetimlerde siyasi bir yaklaşımla doğru değil. Geçmişte faaliyet görmeyenler, bugün yaptığımız hizmete bakmadan siyasi değerlendirmeler yapıyorlar. Millet görüyor, canları sağ olsun. Onlar hizmetin arkasında olmasalar da milletimiz hizmetin arkasında olduğunu gösteriyor. Şuna dikkat çekmek isterim. CHP ve AKP her zaman birbiriyle didişirken, zıt kutupları oluştururken, ne oluyor da Etimesgut’ta bir araya geliyorlar?”

Grup kararı yoktu

AK Parti Grup Başkan Vekili Halil Hotaman ise değerlendirmelerinin siyasi olmadığını söyledi. Hotaman sözlerini şöyle sürdürdü:

“CHP’lilerin ne yönde oy vereceğini Meclis salonuna girene kadar bilmiyorduk. AK Partili meclis üyeleri olarak hizmetin Etimesgut’ta düşük seviyede olduğunu görüyoruz. Bütçemizin çoğunluğu Etipark İş Merkezi’ne ve personel giderlerine ayrılmış durumda. Yatırıma ciddi bir bütçe ayrılmamış. Aslına bakarsanız AK Parti grubu olarak oturum öncesi bir grup kararı da almadık. Arkadaşlarımız kendi değerlendirmelerini yaparak ret oyu verdiler.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!