Değirmen sektörü pandemide de durmadı

Güncelleme Tarihi:

Değirmen sektörü pandemide de durmadı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2021 10:38

 Değirmen ve Sektör Makineleri Üreticileri Derneği (DESMÜD) Başkanı Zeki Demirtaşoğlu, “COVID-19 salgınına rağmen, 2020’de üretmekten geri durmadık” dedi.

Haberin Devamı

2020’de 2 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdiklerini açıklayan Demirtaşoğlu, 140 ülkeye değirmen makineleri ihraç ettiklerini ve anahtar teslim fabrikalar kurduklarını belirtti. Demirtaşoğlu, özetle şu bilgileri paylaştı:

2 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT GERÇEKLEŞTİ

“2020, pandemi nedeniyle gerçekten çok zor geçti. Biz sanayiciler de bu süreçten elbette etkilendik ancak edinmiş olduğumuz bilgi birikimi ve geçmişte yaptığımız düzgün işler, bu süreci biraz olsun kolay atlatmamıza olanak sağladı. DESMÜD olarak 2020’yi 2.8 milyar dolarlık bir ihracat ile kapatmak ve ülkemize dolar girdisi sağlayıp, katma değer üretme arzusundaydık fakat pandemi koşullarında bu mümkün olmadı. Biz yine de var gücümüzle üretim yapmaya, istihdam yaratmaya çalıştık. Geçen bir yıllık süreçte emeklerimizin tam karşılığını alamasak da değirmen makine sektörü olarak 2020’de 2 milyar doların üzerinde bir ihracat gerçekleştirmeyi başardık.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!