Değerlerin de başkenti olabilir

Güncelleme Tarihi:

Değerlerin de başkenti olabilir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2022 15:25

Ankara Kent Konseyi (AKK) başkentin coğrafi işaretli ürünlerinin tanıtıldığı özel bir kutlama videosu hazırladı. AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, “Markalar kenti Ankara, değerlerin de başkenti olabilir” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Kent Konseyi (AKK), Ramazan Bayramı’na özel bir kutlama videosu hazırladı. AKK’nın Ankara’yı kültürü ve müziği başta olmak üzere her yönüyle tanıtmayı hedeflediği video, sosyal medya üzerinden yayınlandı. Başkent Ankara’da ‘var’ olan değerler; “Dayanışma ruhumuzda var”, “Üretecek güzel insanlarımız var”, “Sağlıklı ve tescilli ürünler coğrafyamızda var”, “Ankara’da tüm değerlerimizle bayram var” sloganlarının yer verildiği ve fon müziği olarak başkentin meşhur oyun havası Fidayda’nın konulduğu tanıtım videosu özel bir bayram kutlamasına dönüştü. Videoda; Gölbaşı sevgi çiçeğinden Beypazarı Kurusu’na, Erkeç pastırmasından Ankara Tava’ya, Ankara simidinden, Ankara dönerine, Çamlıdere Höşmerim tatlısından Çubuk turşusuna, Kalecik çöreğinden Kalecik ekmeğine, Kalecik Karası üzümünden Kızılcahamam bazlaması ve Çubuk Agat taşına kadar bir çok coğrafi işaretli ürün tanıtıldı.

Değerlerin de başkenti olabilir


MERKEZİNİ ANKARA YAPMAYI HEDEFLİYORUZ

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkan Yardımcısı ve Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz başkentin coğrafi işaretli ürünleriyle ilgili, “Coğrafi işaretli ürünler son dönemin gelişen ve öne çıkan bir olgusu. Türkiye mevcut potansiyeli itibarıyla en az 2 bin 500 civarında tescillenebilecek ürüne sahip durumda. Bunu dünyaya tanıtıp kabul ettirmek ve coğrafi işaretli ürünlerin dünyaya sunulan merkezini Ankara yapmayı hedefliyoruz. Markalar kenti Ankara, değerlerin de başkenti olabilir” değerlendirmesi yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!