Dededen seymen

Güncelleme Tarihi:

Dededen seymen
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2022 22:28

Ankara Kulübü Derneği’nin seymenlerinden Gürcan Maden, lise yıllarında başladığı seymenliğin tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için 42 yıldır çaba gösteriyor.

Haberin Devamı

Aile büyüklerinin de seymen olduğunu belirten Maden, “Bizden önce atalarımızın, dedelerimizin yaşatmaya çalıştığı bu kültürü biz devam ettiriyoruz. Hem annemin babası hem de babamın babası; her ikisi de seymendi. Babamın babası Hacettepe seymeni, annemin babası da Kayabaşı seymeniydi. Bu kültür, bizim içimizde var. Biz de var olan kültürü bizden sonrakilere aktarma çabasındayız” dedi. Derneğin, seymenlerden sorumlu yönetim kurulu üyesi olan Maden, özetle şunları aktardı:

SADECE OYUNDAN İBARET DEĞİL

“Biz bu geleneği en rafine bir şekilde geleceğe aktarmaya çalışıyoruz. Amacımız Ankara türkülerinin ve Ankara oyunlarının aslını göstermek. Seymenlik sadece oyundan ibaret değil. Oyunun dışında oturması, kalkması, insanları, doğayı ve memleketini sevmesi önemli değerler. Mütevazi kişiliği, sazı, sözü, oyunu ve duruşuyla tüm bunlar birleştiği zaman seymen olunuyor. Oyun sadece bu işin görüntüsü. Bu görüntünün dışında seymenliğin her hareketi bir anlam ifade ediyor. Biz ‘bir askeriz’ diyoruz.”

Dededen seymen

Gürcan Maden, Ankara’da seymenlerin katıldığı bir çok programda yer aldı.

Haberin Devamı

Dededen seymen

Maden, lise yıllarından bu yana seymen.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!