Dededen kalma 3 tespih hayatını değiştirdi

Güncelleme Tarihi:

Dededen kalma 3 tespih hayatını değiştirdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2017 14:37

Çubuk’ta yaşayan evli ve bir çocuk babası 29 yaşındaki Ziya Demir’in hayatı, 12 yıl önce dedesinden kalma Osmanlı dönemine ait üç tespihle değişti.

Haberin Devamı

Tespihlere merak salan ve koleksiyonuna yeni parçalar ekleyen Ziya Demir, liseden sonra eğitim hayatını bırakarak tespih üretimine başladı. Evinde ve babasına ait atölyenin bir bölümünde kuka, kehribar, Osmanlı sıkma kehribarı, damla kehribar, katalin, bağa ve agat taşını tornada şekillendirerek özenle sıralayan Demir, fiyatı 100 ile 10 bin lira arasında değişen tespihlerini müşterilerine ulaştırıyor.

EN ÇOK KARADENİZ'DEN TALEP VAR

Beş yıldır geçimini tespih satarak sağladığını belirten Demir, en çok talebi ise Karadeniz Bölgesi’nden aldığını dile getirdi. Tespih üretiminin, el emeği, göz nuru ve sabır isteyen bir iş olduğuna işaret eden Demir, “Dedemden kalan 3 tespihin iplerini, uçlarını değiştirerek başladım bu işe. Kazandığım paraları, harçlıklarımı tümüyle tespihlere yatırmaya başladım. Zamanla tespih koleksiyonum büyüdü. Yaptığım iş tamamen el işçiliği, çok emek harcıyorum. İşimi severek yaptığım için zaman ve harcadığım emeğin karşılığını da alıyorum" dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!