Dar ayakkabıyla hak mücadelesi

Güncelleme Tarihi:

Dar ayakkabıyla hak mücadelesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2013 01:20

Bir ayakkabı fabrikasında grev yapan işçilerin öyküsünü anlatan ‘Dar Ayakkabıyla Yaşamak’, Ankara Sanat Tiyatrosu tarafından sahneleniyor.

Haberin Devamı

Oyunda işçilerin haklarını arama mücadelesi ve hayatta kalma savaşı anlatılıyor. Eserde Bülent Yıldıran, Fulya Koçak Yeşilkaya, Gizem Aldemir, Hakan Güven, Mustafa Bilgin, Nalan Güreş ve Yıldırım Şimşek sahne alıyor. Duşan Kovaçeviç’in yazdığı oyunun yönetmeni ise Zurab Siharulidze. Oyunla ilgili bilgi veren Gürcü yönetmen, şunları söyledi:
“Oyun, bir ülkedeki düzelmemiş durumu anlatıyor. Amacım, mesaj göndermekti. İnsanların ne olduğunu, nasıl yaşadığını, neden kendilerini kurban ettiklerini göstermek için çabaladık. Birey mi, toplum mu, halk mı? Bireyin başka bir kıymeti, toplumun ve halkın başka bir kıymeti var. Hepsinin yeri ayrı ve bu üçü arasında bir harmoni var. Bu harmoniyi devlet sağlamalı. Sağlamadığı zaman karışıklık çıkıyor. Harmoniyi tutmak için devlet, siyaseti doğru yapmalı. Yoksa herkes oyundaki insanlar gibi olabilir. Anlattığı hikaye evrensel bir hikaye. Ezen ve ezilenin hikayesi.” Eser, 8 Kasım Cuma gecesi Ankara Sanat Tiyatrosu’nda izlenebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!