Dans Festivali’nde Renk Cümbüşü

Güncelleme Tarihi:

Dans Festivali’nde Renk Cümbüşü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2015 10:36

DÜNYA DANS GÜNÜ KAPSAMINDA BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ’NİN BU YIL 12’NCİSİNİ GERÇEKLEŞTİRDİĞİ DANS FESTİVALİ’NE YENİMAHALLE BELEDİYESİ EV SAHİPLİĞİ YAPTI. 7 AYRI ÜNİVERSİTENİN DANS TOPLULUKLARININ HÜNERLERİNİ SERGİLEDİĞİ FESTİVAL, RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU.

Dünya Dans Günü kapsamında Başkent Üniversitesi’nin bu yıl 12’ncisini gerçekleştirdiği Dans Festivali’ne Yenimahalle Belediyesi ev sahipliği yaptı. 7 ayrı üniversitenin dans topluluklarının hünerlerini sergilediği festival, renkli görüntülere sahne oldu.
Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen festivale, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, Başkent Üniversitesi Rektörü Ali Haberal, eski Rektör Kenan Araz, rektör yardımcıları, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen festivale, Ankara’nın yanı sıra farklı illerden üniversitelerin dans toplulukları da katıldı. Salsadan çaçaya, hiphoptan flamenkoya, tangodan rumbaya kadar geniş bir yelpazede gösteri sunan topluluklar uzun süre alkışlandı.
Gösterileri büyük beğeni ile izleyen Yaşar ve Haberal, dansçıları tek tek tebrik etti. Festivale ev sahipliği yaptığı için Yaşar’a teşekkür eden Mehmet Haberal, “Gerçekten bu akşam çok gururlu bir gece yaşadık. Bunu bize yaşatan ev sahibi Fethi Yaşar’a teşekkür ediyorum. Bu imkanlar olmasa biz bugün bir araya gelemeyecektik. Özellikle Nazım Hikmet gibi önemli bir değerimizin adını taşıyan bu merkezde olmaktan çok mutluyum. Ülkemizin geleceği çok değerli öğrencilerimize de teşekkür ediyorum. Bugün öğrencilik yıllarımı hatırladım” dedi.
Başkan Yaşar ise, festivale ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Ülkelerin gelişmişlikleri sadece ekonomileri ile değil, kültür-sanat etkinlikleriyle de ölçülür. Biz de Yenimahalle’yi Gazi Mustafa Kemal’in yaktığı ışıkla yönetiyor, sanatın her dalına önem veriyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından festivale katılan topluluklara katılım belgesi verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!