Dahilere müjdeli haber var

Güncelleme Tarihi:

Dahilere müjdeli haber var
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2008 00:00

Üstün yetenekli öğrencilerin eğitim gördüğü Yasemin Karakaya Bilim ve Sanat Merkezi’nin yer sıkıntısını geçtiğimiz hafta Eğitim Başkenti sayfasında yazmıştık. Konuyla ilgili görüştüğümüz İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri önümüzdeki eğitim yılında bu sıkıntıyı çözeceklerini müjdelediler. Gerekli düzenlemelerin yapıldığını belirterek dahilerden biraz sabır istediler.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri üstün yetenekli öğrencilerin Ayrancı Anadolu Lisesi’nin birinci ve ikinci katı ile Ümitköy İlköğretim Okulu’nda geniş imkanlarla eğitim alacaklarının sözünü verdiler.

Yetkililer içinde bulunduğumuz eğitim öğretim yılının sonunda Ayrancı Anadolu Lisesi’nin Güzel Sanatlar Lisesi’ne, Güzel Sanatlar Lisesi’nin de Angora Evleri’nin hemen yakınında yeni yapılan binasına taşınacağını, Ayrancı Anadolu Lisesi’nin boşalan binasına da tam teşekküllü bir bilim ve sanat merkezi yapacaklarını belirttiler.

Yetkililerin bu kararında bizim de katkımız olmuş mudur bilinmez ama dünyayı değiştirebilecek beyinlere gerekli imkanları sağlamak için harekete geçtikleri için teşekkür ediyoruz.

Beklentimiz önümüzdeki eğitim öğretim yılında verilen sözlerin tutulması yönünde. Takipçisi olacağız, gelişmeleri duyuracağız.

Okula siz de 100 verin

ODTÜ KKM Kemal Kurdaş Salonu’nda pazar günü çok anlamlı bir etkinlik gerçekleştirilecek. ODTÜ Türk Halk Bilimi Topluluğu ve 100 YTL’ye Okul Projesi birlikteliği ile organize edilen, gelirinin tamamı 100 YTL’ye Okul projesine aktarılacak olan, Güz Kumpanyası Konseri bu salonda yapılacak.

100 YTL’ye Okul Projesi, "Keşke bir okul da ben yaptırsam ama yeterli param yok" deyip bir kenarda oturmayan ODTÜ’lüler tarafından başlatılmış zekice ve şık bir proje olarak dikkat çekiyor.

Onlar çalışmalarını, kendilerini "Küçük adımların beraberliğindeki büyüklüğe inanan ODTÜ’lü öğrenci ve mezunlar tarafından başlatılan, dünyanın dört bir yanındaki onlarca gönüllü tarafından yürütülmekte olan bir İlköğretim Okulu Yaptırma Projesi" olarak tanımlıyorlar.

Katılımcılar tarafından yapılan kapsamlı değerlendirmeler sonrasında ODTÜ Mezunları İlköğretim Okulu’nun yapılacağı en uygun yer olarak ODTÜ’ye 25 km mesafedeki Çoğlu Köyü tespit edilmiş.

Ortak amaç için bir araya gelmiş, birbirini tanımayan, eğitim gönüllüsü 100 YTL’ye Okul Projesi zincirinin bir halkası da siz olun.

Kampanya için düzenlenen aktivitelerden ve bağışlardan 165 bin YTL’ye yakın para toplanmış. Bir okulun yapılması için gerekli para ise yaklaşık 800 bin YTL. Anlaşılıyor ki biraz daha gayrete ihtiyaç var.

Burası Başkent...

Kampanyanın devamlılığı açısından başka şehirlerden gelen yardımların da önemi büyük ama Ankara’ya yapılacak bir okul için Ankaralı hayırseverlere biraz daha fazla iş düşmüyor mu?

NOT: 100 YTL’ye Okul Kampanyası ile ilgili ayrıntılı bilgi www.okulayuzverin.org adlı internet sitesinden alınabiliyor. Kampanyaya katılmak için ise Türkiye İş Bankası ODTÜ Şubesi 4229 0966676 ve Garanti Bankası Maltepe Şubesi 114 6298195 numaralı hesaplara bağış yapılabiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!