Çürüyen üst geçit bakıma alındı

Güncelleme Tarihi:

Çürüyen üst geçit bakıma alındı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2017 15:34

Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın da çok sık kullandığı protokol yolunda, sac levhaları dökülmeye başlayan yaya üst geçidi, Hürriyet Ankara’nın haberinin ardından bakıma alındı.

Haberin Devamı

Pursaklar-Gümüşköy yol ayrımındaki üst geçidin, hem alt hem de yan kısmındaki metal sacların çürüyerek dökülmeye başlamasını, Hüriryet Ankara 14 Şubat’ta ‘Sac levha düşebilir’ manşetiyle gündeme getirmişti. Haberin ardından Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı harekete geçti. Ekipler, habere konu olan ve yıkılma tehlikesi bulunan geçidin yanı sıra protokol yolu üzerindeki diğer üst geçitlerde de incelemelerde bulundu. İncelemede, dökülen metal sacların olduğu bölgelerde başlayan oksitlenmenin üst geçidin tamamını sardığı tespit edildi.

PASLARI KAZINIP, BOYANACAK

Bakım çalışmaları ise önceki gün başladı. Üst geçitteki metal sacların tamamını sökmeye başlayan ekipler, şunları söyledi:
“Dökülen sacların altında başlayan oksitlenme, geçidin tamamını sarmış. bu yüzden yeni levhalar takılmayacak. Mevcut sac levhaların tamamını sökeceğiz. Pasları kazıyıp, üst geçidi boyayacağız. Çalışma 3-4 gün sürer. Aynı işlemi yol üzerindeki bir geçitte daha yapacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!