Cumhuriyet Kulesi gibi olmasın

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet Kulesi gibi olmasın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2018 14:42

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, kendi ilçesi sınırlarındaki Ankapark’la ilgili, “Ankapark’ın, Cumhuriyet Kulesi gibi bir sürece girmesinden korkarım. Bu kadar para harcandıysa, bu iş öyle ya da böyle bir an önce bitirilmeli” dedi.

Haberin Devamı

Başkan Fethi Yaşar, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) gibi kentin çözüm bekleyen konularında, Hürriyet Ankara’ya önemli açıklamalarda bulundu:

METROYA PARA YOKTU PARKA BAŞLANDI

“Ankapark’a başlandığı tarihlerde metro sıkıntısı vardı. Sincan, Keçiören, Çayyolu metroları yarımdı, seçim öncesinde Bakanlık yapmak zorunda kaldı. O tarihlerde metroya para bulamayan Büyükşehir Belediyesi, Ankapark’a başladı. Ankara’nın bu kadar sorunu varken bütçeye göre büyük bir meblağın Ankapark’a harcanması bir belediye başkanının tercih etmesi gereken bir iş değildi. Ama, Meclis’te karar alındı, başlandı. Biz hayır oyu verdik.

BU CENAZENİN ORTADAN KALMASI LAZIM

Ankapark şimdi bir muamma. Kimisi dursun, kimisi dağıtılsın, kimisi yapılsın diyor. Siyasete girmemek kaydıyla önerim; bu kadar para harcandıysa, bu iş öyle ya da böyle bir an önce bitirilmeli. Mutlaka bu cenazenin ortadan kalkması lazım. Ankara’da geçmişte buna benzer birkaç şey daha oldu. Mesela Keçiören Cumhuriyet Kulesi. İnatlaşma oldu. En son halk yapılmasını istedi. Ankapark’ın da Cumhuriyet Kulesi gibi bir sürece girmesinden korkarım.

Haberin Devamı

BEN OLSAYDIM ANKAPARK’I YAPMAZDIM

Belediyenin işletmesi çok zor. Yeni yönetim işi uzatmadan bir ihale açmalı. Uzman bir işletmeye verebilirlerse belediyeye de yük olmadan çalıştırılırsa bu da bir başarıdır. Örneğin demir kafes ve Gökkuşağı da vardı. Artık geriye gitmenin faydası yok ama bunlardan ders çıkarmamız lazım. Ben olsaydım Ankapark’ı yapmazdım. Yapılışında da karşı çıktım. Eğer benim gücüm yetseydi tamamını ağaçlandırarak Londra’daki Hyde park gibi yapardım.

CSO BİNASI DA ANKARA’NIN BİR YARASI

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binasın da bir muamma. Kaç sene oldu temeli atılalı. 2-3 kere inşaatına gittim. Güzel bir proje. Kültür ve Turizm Bakanlığı ciddi bir yatırım bütçesi ayırıp bitirmeli. Yurt içinden ve yurt dışından sanatçılar gelerek konserler verebilmeli. Ankara tanıtımına büyük katkı yapar. Bu da Ankara’nın bir yarası. AKM’den de insan utanıyor. Hemşeri derneklerinin tanıtım günleri oluyor, gidiyoruz her defasında ‘yenilenecek’ deniliyor. Halen bekliyoruz.”

Haberin Devamı

MİLLETVEKİLLERİ ANKARA’YA DUYARLI OLMALI

Parti ayrımı olmaksızın Ankara milletvekilerine de çağrı yapan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Ankara’nın 32 milletvekili var. Kökenleri neresi olursa olsun Ankara’nın sorunlarına duyarlı olmaları lazım. Geçmişte Ankara’yı daha tartışarak, daha demokratik, uzlaşı kültürü içinde yönetmek gerekirdi. Şimdi yeni yönetimin böyle bir arzusu var. Muhalefet olarak doğru olan projelere destek vermek gerekir. Kentin ana sorunlarında politika olmaz. Doğrusunu yapana destek olunmalı. Ankara’yı seven bir insan olarak bunları söylemek boynumun borcu. Hiçbir amacım yok, hem yeni yıl mesajı olarak hem de yeni yönetime cesaret vermek için bunları söylüyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!