Çubuk’ta rengarenk bir turşu festivali

Güncelleme Tarihi:

Çubuk’ta rengarenk bir turşu festivali
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2007 00:00

3. Uluslararası Turşu ve Kültür Festivali’nde 15 ülkenin müzik ve dans grupları festivale ayrı bir renk kattı. Çocuklar festivalin maskotları oldu.

ÇUBUK’ta bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Turşu Ve Kültür Festivali’nin başlaması ile birlikte ilçede tarihi bir gün yaşandı. Ankara Caddesi’nden kortej eşliğinde etkinliğin yapıldığı Atatürk Parkı’na gelen 15 ülkenin müzik ve dans grupları, yaptıkları gösterilerle festivale ayrı bir renk kattı.

ÇOCUKLAR SEVİNDİ

Üç gün süren festival kapsamında Atatürk Parkı’ndaki eğlence ile ilçe merkezinde açılan standlarda alış-verişler devam ederken, Büyükşehir Belediyesi’nce Kıbrıs Caddesi’nde kurulan Çocuk oyun parkına çocuklar büyük ilgi gösterdi.

KAYMAKAMDAN SERGİ

Ayrıca Festivalde daha önce Çubuk’un tanıtımı için kendi çektiği Karagöl fotoğraflarından oluşan bir sergi açan Çubuk Kaymakamı Mustaf Güler, aynı etkinliliği festivalde de tekrarladı. Kaymakam Güler’in objektifinden sergilediği ’Karagölde Dört Mevsim’ fotoğrafları yerli ve yabancı katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

Palyaço gibi boyandılar

Erkek çocukların azgın boğayı tercih ettiği oyun parkında, kız çocuklarının palyaço gibi boyanabilmek için yarıştıkları dikkati çekti. Festival görevlisi ablalar minikleri renga renk boyayarak festivale ayrı birrenk kattı. Miniklerin yüzlerin boyanması sırasında oldukça heyecanlı oldukları gözlendi.

Litvanya’ya ilgi

Bu arada Litvanyalı dans grubunun müzik eşliğindeki ilginç gösterileri, Çubuk halkının büyük beğenisini kazandı. Festivale kısa bir süre için katılan AKP’nin çiçeği burnundaki yeni Devlet Bakanı Mustafa Sait Yazıcıoğlu’nun yakasına ise protokolde bulunan yabancılar arasındaki Bosnalı bir bayan tarafından Bosna bayraklı bir rozet taktı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!