Çubuk Belediye Başkanı Acehan projelerini anlattı

Güncelleme Tarihi:

Çubuk Belediye Başkanı Acehan projelerini anlattı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2017 13:47

Çubuk Belediye Başkanı Acehan projelerini anlattı

Haberin Devamı

Müfit ONBAŞI/ÇUBUK(Ankara), (DHA)- ÇUBUK'un Ak Parti'li Belediye Başkanı Tuncay Acehan, üçüncü yılında belediye çalışmaları, ilçe ile ilgili yaptıkları ve yapacakları projelerini anlattı. Bir restoranda düzenlenen basın toplantısına, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, yardımcısı Hasan Hüseyin Karakuş, belediye birim müdürleri ve yerel basın katıldı.

Göreve geldiği günden itibaren ilk defa yerel basınla bir araya gelen Başkan Acehan, 2014 yılından bu yana ve önümüzdeki 2 yıllık planlanan çalışmaları ve hedeflerini anlattı. Yapılan ve yapılacak hizmetleri sıralayan Acehan, önceliğin imar çalışmaları olduğunu belirtti. Acehan, "Belediye için imar çalışmaları çok önemlidir. Biz de 13 mahallenin imar ve personalizasyon çalışmalarını tamamladık. Geriye kalan mahalleler ise yaz sonuna kadar tamamlanacak. İlçemizdeki biten ve yapılacak olan konaklarımız ile tarihi değerler yaşatılacak. Belediyenin esnafa borcu tamamen ödendi, kurumlara olanları da yapılandırılarak ödenmeye başlandı. Bundan sonra projelerimizi hayata geçireceğiz. Bunlar arasında yeni belediye binası, Çubukabad parkı, hamam, lojistik merkez, gençlik ve kültür merkezi, lojistik binası, pazar alanı, otopark ve İç Anadolu'da örnek olabilecek bir hamam projemiz var" dedi.

Çubukta bulunan tarihi konakların restorasyonuna başladıkların ve bazılarını hizmete açtıklarını belirten Başkan Acehan, "Çubuk'un çehresini değiştiren yatırımlar yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Çubuk Çayı kenarında yaklaşık 6 kilometrelik bir alanda park, piknik ve yeşil alanlar yapmak için Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzaladık. Proje, hazır olduğunda etap etap bunu hayata geçireceğiz. 2023 yılına kadar nazım planında Çubuk, turizm, hayvancılık, tarım bölgesi olarak gösterildi. Tarım, hayvancılık, turizmle alakalı olarak projelerini hayata geçireceğiz. Havaalanı ile aramızda 12 kilometrelik bir mesafe kalıyor. Arada kalan arazi düz olduğu için metronun Çubuk'a kadar getirileceği sözünü aldık. Çubuk'ta dikey mimariye izin vermeden, yatay mimariyle toprağa yakın olacak şekilde bir çalışmanın içerisindeyiz. Diğer hizmetlerimiz de hız kesmeden devam edecek" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!