CSO’dan yeni sezona iki konserle merhaba

Güncelleme Tarihi:

CSO’dan yeni sezona iki konserle merhaba
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2007 00:00

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), 2007-2008 sanat sezonuna açık havada gerçekleştirilecek iki büyük konserle "merhaba" diyecek. İlk konserini bugün konservatuvar binasının bahçesinde gerçekleştirecek olan CSO’nun ikinci adresi ise ODTÜ stadyumu.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, yetiştirdiği sanatçılarla Türkiye’nin kültür ve sanat hayatına damgasını vuran tarihi konservatuvar binasının bahçesinde bugün, ODTÜ Stadyumu’nda da yarın aynı programla seyirci karşısına çıkacak.

CSO, sezonun ilk konserini Atatürk’ün isteği üzerine batı tarzında eğitim vermek üzere 1936’da kurulan tarihi konservatuvar binasının bahçesinde verecek. Şu anda "Mamak Belediyesi Kültür Merkezi" ismiyle hizmet veren tarihi binanın bahçesinde izleyiciyle buluşacak orkestranın ücretsiz konserinde, Şef Rengim Gökmen yönetimindeki orkestra, Carl Orff’un "Carmina Burana" adlı eserini yorumlayacak.

Şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu’nun da yer alacağı konserde, Tenor Haser Tek, Bas Kevork Tavityan ile Soprano Hülya Kazan seyirci karşısına çıkacak. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, yarın da ODTÜ Stadyumu’nda konser verecek. Mamak Kültür Merkezi’ndeki konserle aynı programın sunulacağı etkinliğin biletleri, öğrenci 2, tam 5 YTL’den satışa sunuldu.

Sezer ve Gül de davetli

CUMHURBAŞKANLIĞI Senfoni Orkestrası (CSO), bugün Mamak eski Konservatuvar binasında yapılacak sezon açılışına 10’uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i de 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü de davet etti. CSO Genel Müzik Direktörü Rengim Gökmen, konser biletlerinin fiyatının, öğrencilerin yoğun olarak izlemesi amacıyla düşük tutulduğunu belirterek, amaçlarının özellikle gençlere klasik müziği sevdirmek olduğunu söyledi. Carl Orff’un eseri "Carmina Burana"nın klasik müziği sevdirecek bir baş yapıt olduğunu vurgulayan Gökmen, "Gençler, ’Carmina Burana’yı dinlemeli. Özellikle bu eseri bugüne kadar dinlememiş olanlar, bu konseri kaçırmamalı" sözleriyle genç izleyiciyi konsere davet etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!