CSO bahar konseri ile sahne alıyor

Güncelleme Tarihi:

CSO bahar konseri ile sahne alıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2008 00:00

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Yunan gitarist Kostas Kotsiolis ile 8-9 Mayıs’ta MEB Şura Salonu’nda sahne alacak.

CUMHURBAŞKANLIĞI Senfoni Orkestrası, (CSO) "Bahar Konseri" adı altında gerçekleştireceği özel bir programla izleyicisini selamlayacak. Antoni Pirolli’nin yöneteceği konser, 8-9 Mayıs tarihlerinde Ankara MEB Şura Salonu’nda gerçekleşecek.

Sevil Berberi Üvertürü

Konserin solistlerinden biri Yunan gitarist Kostas Kotsiolis olacak. Dünyaca ünlü gitar virtüözü Kotsiolis, orkestra eşliğinde, Antonio Vivaldi’nin ve Joaquin Rodrigo’nun gitar konçertoları seslendirecek. Verilecek aranın ardından G. Rossini’nin "Sevil Berberi Üvertürü" ve Soprono Feryal Türkoğlu ile birlikte J. Strauss’tan "İlkbahar Sesleri" adlı eserler seslendirilecek. Türkoğlu ayrıca F. C. Gounod’un Romeo Juliet Opera’sından "Juliet Aryası"nı yorumlayacak.

Konser saat 20.00’de

Tenor Şenol Talınlı ise G. Donizetti’nin "Alayın Kızı Operası"ndan "Tonio’nun Aryası"nı ve E. DeCurtis’in "Tu ca Nun Chiagne" adlı eserini CSO’yla birlikte seslendirecek. Türkoğlu ve Talınlı G. Verdi’nin La Traviata Operası’ndan "Brindisi" adlı bölümü ise birlikte sunacaklar.

Bahar Konseri Özel Programında CSO, izleyicisine P. I. Tchaikovsky’nin "İtalyan Kapriçyosu Op. 45"i ile veda edecek. Bahar konserleri saat 20.00’de başlayacak.

Kostas Kotsiolis

Dünyaca tanınmış gitar virtüozu olan Kostas Kotsiolis, özellikle Güney Amerikalı usta gitarist Leo Brouwer’in bestelerini yorumlayan en önemli müzisyenlerden biri olarak biliniyor. Kotsiolis Türkiye’de de pek çok konser verdi. 1978 yılından beri "Volos Uluslararası Klasik Gitar Festivali" Sanat Yönetmenliğini yapan sanatçı ayrıca Manhattan "School of Music ve Salzburg Mozarteum"da, Weimar, Berlin, Dallas, Oslo gibi kentlerde gitar seminerleri düzenledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!