Coşkunun rengi kırmızı-beyaz

Güncelleme Tarihi:

Coşkunun rengi kırmızı-beyaz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2016 16:35

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Bayramı, Anıtkabir’in yanı sıra kentin dört bir yanında coşkuyla kutlandı. Saat 22.00’ye kadar halka açık olan Anıtkabir’de dilek balonları uçuruldu. Yenimahalle’de meşaleli yürüyüş, Çankaya ve Keçiören’de ise renkli etkinlikler vardı.

Haberin Devamı

 

Anıtkabir’e sabah saatlerinde bayrak ve posterlerle akın eden vatandaşlar, akşam 22.00’ye kadar marşlar söyleyerek Atatürk’ün gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Bayramı’nı kutladı. Ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle Anıtkabir’e akın eden vatandaşlar, Atatürk’ün mozolesine karanfil ve güller bıraktı. Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi’ni de ziyaret eden vatandaşlar, önceki gün törenle müzede sergilenmeye başlanan Prof. Dr. Aziz Sancar’ın Nobel Ödülü’ne de büyük ilgi göstererek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

TORUNLARIMIZ DA KUTLAYACAK

Yenimahalle Belediyesi, gün boyu süren etkinliklerin ardından hava karardığında meşaleli yürüyüş düzenledi. Binlerce Yenimahalleli, geleneksel hale gelen meşaleli yürüyüş için Ragıp Tüzün Parkı’nda buluştu. Bayrakların havalandığı, bandonun marşlar çaldığı yürüyüşe, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile eşi Azize Yaşar, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, CHP PM Üyesi Ali Rıza Erbay, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin ile CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcıları Başar Bal, Erhan Aras, Yaşar Neslihanoğlu da katıldı. Başkan Yaşar, “19 Mayısları, 23 Nisanları, 29 Ekimleri, 30 Ağustosları birileri unutturmaya çalışsa da bizim var oluş nedenimiz olan bu milli bayramlarımızı babalarımız kutladı, bizler kutladık, torunlarımız da kutlayacak” dedi.

Haberin Devamı

ATATÜRK’E KARA SEVDALIYIZ

Çankaya’nın dört bir yanında da kutlamalar vardı. Kuğulupark, Yüksel Caddesi, Bahçelievler 7. Cadde ve Çayyolu’nda toplanan genç, yaşlı binlerce Çankayalı, Nefesli Show Band’in çaldığı müziklerle 19 Mayıs’ı kutladılar.
Çankayalılara, Belediye Başkanı Alper Taşdelen, CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli de eşlik etti. Bayramları Çankaya’da kutlamanın ayrı bir güzelliği olduğunu belirten Başkan Taşdelen, “Bayramlarda Çankaya’da olmanın ayrı bir önemi var. Çünkü Çankaya, Mustafa Kemal’in ilçesi. Bizler sadece Atatürk’ü seven insanlar değiliz. Bizler Atatürk’e kara sevdalıyız, O’nu yüreğimize işlemişiz. Türk Bayrağı da Atatürk de bizim namusumuzdur” diye konuştu.
Öte yandan Taşdelen, Cumhuriyet Halk Partisi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen Atatürk’ü Anma Yürüyüşü’ne de katıldı.

Haberin Devamı

GENÇLER İSTEDİ BİZ YAPTIK

Keçiören Belediyesi, ‘Gençler İstedi Biz Yaptık’ adlı gençlik festivali düzenledi. Festivale, Avrupa Gol Kralı Tanju Çolak ile halterdeki milli gururumuz Halil Mutlu da katıldı.
Fatih Stadı’ndaki festivali Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil de izledi. Stadı tıklım tıklım dolduran gençlere hitap eden Başkan Mustafa Ak, “Geleceğimizin teminatı kıymetli gençlerimizin bayramını kutluyorum. Her ülkenin tarihinde önemli günler vardır. Bugünlerde bayramlar, şölenler gerçekleştirilir. Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesini başlatmak ve genç Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmak için Samsun’a çıktığı gündür” dedi.

Haberin Devamı

ADRENALİN YÜKSELDİ

Festivalde Action Team Show gösterisi sırasında bisiklet ve paten üzerindeki yeteneklerini sergileyen sporcular adrenalin seviyesini yükseltirken, canlı langırt, tırmanma parkuru, rodeo gibi oyunlar da gençlere eğlenceli dakikalar yaşattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!