Çöpte hedef yüzde 90

Güncelleme Tarihi:

Çöpte hedef yüzde 90
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2016 18:25

Büyükşehir Belediyesi, Mamak ve Sincan’daki Katı Atık Depolama alanlarında toplanan çöpü yakarak, asgari yüzde 90’ını yok etmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi’nin uyguladığı Ankara Katı Atık Yönetimi Projesi kapsamında, Mamak ve Sincan Katı Atık Depolama alanlarında depolanacak atık miktarının en aza indirgenmesi amaçlanıyor. Projenin uygulamasını yürüten Invest Trading Consulting (ITC) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur, dünyada ve Türkiye’de sanayi ve tıp alanında yaşanan gelişmenin, endüstriyel ve tıbbi atık miktarında önemli artışa neden olduğunu belirterek, bu atıkların çevre sorunlarına ve insan sağlığını tehdit eden boyutlara ulaşmaması için uygun yöntemlerle toplanması ve imha edilmesi gerektiğini söyledi. 

AMAÇ EN AZA İNDİRGEMEK

Kantur, ‘Ankara Katı Atık Projesi’nde nihai amacın, depolanacak atık miktarını en aza indirerek, depolama alanlarının ömrünü uzatmak, yeni çöplük alanlarına ihtiyaç duyulmasının önlemek olduğunu belirtti. Sincan Katı Atık Depolama Alanı’nda Türkiye’nin en büyük kapasiteli endüstriyel atık ve tıbbi atık bertaraf tesisini kurduklarını vurgulayan Kantur, AR-GE çalışma ve araştırmalarının ışığında, deneyimlerini, endüstriyel atıkların bertarafı için seferber ettiklerine dikkat çekti. Tehlikeli atıklarda olduğu gibi, evsel atıkları da yakarak yok etmeyi planladıklarını belirten Kantur, “Amacımız, Ankara’nın çöpünü yakarak, asgari yüzde 90’ını yok etmek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!