Çöp kutusu boş çimenler dolu

Güncelleme Tarihi:

Çöp kutusu boş çimenler dolu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2024 17:59

Havaların ısınmasıyla birlikte Seğmenler Parkı da özellikle gençlerin yoğun ilgisini görmeye başladı. Parkın ziyaretçileri çimler üzerinde oturarak vakit geçirirken çöplerini çöp kutularına atmayıp çimenlerin üzerinde bırakan duyarsızlar ise tepki çekiyor.

Haberin Devamı

Bazı ziyaretçilerin parktan ayrılırken çöplerini geride bıraktıkları görülürken çöp kutularının boş olduğu görülüyor. Ziyaretçilerden Nilüfer Silemek, “Bu direkt olarak çevre kirliliği. Özellikle plastikler çok atılıyor çevreye. Bunların çevrede geri dönüşümünün yapılması gerekirken aslında doğaya çok fazla zarar veriyoruz, insan sağlığını da tehlikeye atıyoruz. Bu sebepten dolayı, kendim dahil olmak üzere arkadaşlarımı da olabildiğince uyararak, çevreye atıkları atmamaya çalışıyoruz. Belediye, çeşitli yerlere çöp kutusu koyabilir. Geri dönüşüm konusunda biraz sıkıntımız var gibi. Geri dönüşüm konusunda halk bilinçlendirilebilir” dedi.

Çöp kutusu boş çimenler dolu

Haberin Devamı

İZMARİTLER VE ÇEKİRDEK KABUKLARI...

Eylem Akay ise “Ben ilk kez geldim bu parka. İlk dikkatimi çeken şey de çöpler oldu. Bu durumdan rahatsızım” diye konuştu. Ziyaretçilerden Kübranur Kara, “İnsanlar burada oturuyor, eğleniyor, temiz bir hava almaya çıkıyor ama görüyoruz ki çöp, sigara izmaritleri, plastik çöpler çok rahatsız edici. Modumuz da düşüyor tabii” ifadelerini kullandı. Benzer şekilde sigara izmaritlerinden rahatsız olan Furkan Yılmaz, “Parkı genel olarak temiz görüyorum ama etrafa atılan sigara izmaritlerinden ve çekirdek kabuklarından rahatsızım” derken Noyan Şahin de “Çöp dolu poşetlerin çöp kutusu varken merdivene atılmasını saçma buluyorum” dedi. 

Çöp kutusu boş çimenler dolu

BAKMADAN GEÇME!