Çok ilginç bir yaşam öyküsü Gayrettepe, Selimiye, Metris

Güncelleme Tarihi:

Çok ilginç bir yaşam öyküsü Gayrettepe, Selimiye, Metris
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2010 00:00

Yayıncı Atilla Tanılkan’ın anılarını ve cezaevine kadar uzanan yaşamından kesitleri işlediği “Gayrettepe Selimiye Metris” okurla buluştu.

Haberin Devamı

TÜSTAV Sarı Defterler dizisinden yayınlanan kitapta, 1942 yılında dünyaya  gelen Atilla Tanılkan’ın ilginç yaşam öyküsü kendi kaleminden anlatılıyor.
Çıraklıktan su satıcılığına, elektrik işlerinden yayıncılığa kadar çok  sayıda iş yaparak yaşamını sürdüren Tanılkan, kitabında 7 yaşından itibaren, hem  harçlığını çıkarmak, hem de aile bütçesine ufak da olsa bir katkı sağlamak için  yaz tatilleri yanı sıra Cumartesi günleri de yarım gün okulun ardından her hafta  sonu sürekli çalıştığını ifade etti.Bakkal çıraklığı, tren garında su satıcılığı, ayakkabı mağazasında  tezgahtarlık, elektrik tesisatçılığı, oto elektrikçiliği ve akümülatör imalatı  işleri yanı sıra, Hirfanlı Hidroelektrik Santralinde elektrik bakım ustası,  tribün operatörü ve kumanda odası mesul operatörlüğü görevlerinde bulunduğunu  anlatan Tanılkan’ın kitabı, Tanılkan’ın politik hayatına, arkadaşlarına, ağır  yüklerine ve satır satır yaşam öyküsüne ayna tutuyor.Kitabın ön sözü de Atilla Tanılkan’a, kader arkadaşlığı yapan, uzun  yıllar beraber çalıştığı Cavlı Çulfaz’ın imzasını taşıyor. Çulfaz, ön sözde  kitabı şöyle tanıtıyor:“Atilla Tanılkan düştü, işkence gördü, tökezledi, sendeledi, ama asla  yıkılmadı. Yaralarına tuz basıp ayağa kalktı. Büyük ustamız Nazım bugün herkesin  dilindeyse, bu biraz da Atilla gibi isimsiz kahramanların sayesindedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!