Çocuklara sağlıklı beslenme dersi

Güncelleme Tarihi:

Çocuklara sağlıklı beslenme dersi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2011 00:00

Beslenme uzmanı Ferin Batman, “Sağlıklı Beslenelim” isimli workshopta, ilkokul öğrencilerine sağlıklı beslenmeyi anlattı. Batman, son yıllarda artan çocukluk obezitesi ve diyabetinde beslenmenin önemine dikkat çekti. Batman, beyaz ekmek tüketimin obezite ve diyabeti artırdığını söyledi.

Haberin Devamı

BİLKENT Otel’de düzenlenen workshopa çok sayıda öğrenci katıldı. Beslenme uzmanı Ferin Batman, “Sağlıklı Yaşama Davet” sloganı ile gerçekleşen “Sağlıklı Beslenelim” etkinliğinde çocuklara, beslenme konusunda bilgiler verdi. Batman, dengeli beslenme ve süper besinler, Enerji ve kalori nedir?, kahvaltının önemi, doğru ekmek seçimi, doğru beslenmenin okul başarısına etkisi, fastfoodun zararları, sağlıklı fastfood seçenekleri konularında konuştu.
Workshopun ikinci bölümünde ise minikler, kendileri için özel olarak oluşturulmuş büfeden, kendi seçtikleri ürünlerle sandviçlerini yaptılar ve tabakalarını hazırladılar. Ferin Batman ve diyetisyen Neslihan Büçge bu aşamada çocukların hazırladığı tabaklara bakarak, içerik olarak doğruluğu ve dengesi hakkında yorumlar ve düzeltmeler yaptılar.
Ferin Batman, kahvaltının çocuğun okuldaki başarısını ve dikkatini etkileyen günün en önemli öğünü olduğunu anlattı. Batman şöyle konuştu; “Kahvaltı uzun bir gece açlığından sonra vücudun enerji almasını ve güne başlamasını sağlar. Ayrıca kahvaltı yapmayan çocuk okulda bulunduğu süre boyunca abur cubura yönelir.
Abur cuburu önleyin
Çocuğun tenefüslerde okul kantininden cips, çikolata, hazır meyve suları, kola gibi abur cuburları almasını önlemek gerekli. Bunun için meyve, fındık, ceviz, süt, ayran, sebze çubukları veya evde yapılmış küçük kekler gibi alternatif besinlerle ara öğün yeme alışkanlığı kazandırılmalıdır.
Araştırmaların dünyada beyaz ekmek tüketimindeki artış ile obezite ve diyabetteki artışın paralel olarak yükseldiğini gösterdiğini belirten Batman, çocuklarda, rafine edilmiş beyaz undan yapılan beyaz ekmek yerine kepekli, yulaf, çavdar, tam buğday unundan yapılan ekmeklerin, tüketilmesi gerektiğini dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!