Çocuklar uçuruma kayıyor

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar uçuruma kayıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2013 01:13

Bademlik’te bulunan Öğretmen Keziban Genel Parkı’nda çocukların oynaması yasak. Bir tarafı uçuruma bakan oyuncaklara çocuklarının gitmesini istemeyen aileler, “Evlatlarımızı ölümle burun buruna oyun oynatmayız” diyerek tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Keçiören’de Bademlik Yolu Caddesi ile 1138. Sokak köşesinde bulunan çocuk parkı görenleri hayrete düşürüyor. Öğretmen Keziban Genel Parkı içinde çocukların keyifli zaman geçirmeleri için yapılan oyuncakların yan tarafı Kuzey Çevre Yolu ile Keçiören arasında kalan dağlık araziye bakıyor. Park ile bu dağlık alan arasında hiçbir güvenlik önlemi olmadığı için aileler çocuklarını Öğretmen Keziban Genel Parkı’na oynamaya yollamadığı gibi, o bölgeden geçmelerine de izin vermiyor.

OKULA 25 METRE

Necip Fazıl İlköğretim Okulu’na yaklaşık 25 metre mesafedeki parkın, büyük tehlike oluşturduğunu belirten çevre sakinleri şu ifadeleri kullandı: “Öğretmen Keziban Genel Parkı’nın bir tarafı uçuruma bakıyor. Bırakın çocukların orada oyun oyması, o parkın yanından geçmeleri bile bizi tedirgin ediyor. Ayrıca yolun karşı tarafında yüzlerce çocuğun eğitim gördüğü bir kurum var. Ders aralarında çocuklar kaçıp oyun oynamaya parka gidiyorlar. Kısa zamanda önlem alınmazsa bir evladımızın canı yanabilir.”

Haberin Devamı

SAĞLIKSIZ BİR ORTAM VAR

Oyuncakların bulunduğu alanın çok pis olduğunu dile getiren vatandaşlar, “Parkın yanındaki evlerde hurda metal toplayarak geçinen insanlar var. Ayrıca bu uçuruma hafriyat dökmek için gelen kamyonları da gözlemliyoruz. Hem sağlık açısında hem de çocuk güvenliği açısından en kısa zamanda yetkilileri göreve davet ediyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!