Çocuklar tiyatroya koştu

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar tiyatroya koştu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2010 00:00

Çağlar Çocuk Tiyatrosu’nun minikler için sahnelediği iki oyun “Çıtır ile Pıtır” ve “Bilgiç ile Üşengeç” Malltepe Park AVM Alaeddin Çağlar Salonu’nda Cuma günü perde dedi.

Çıtır ile Pıtır, Çıtır’ın doğum gününde Kırmızı Başlıklı Kız’ı aramak üzere ormana gitmesiyle başlayan olaylar örgüsünü konu alıyor. Oyunda arkadaşlık sevgisi anlatılmaya çalışılıyor. Bilgiç ile Üşengeç ise orta oyunu geleneğiyle yazılmış kavuklu pişekarın çocuk oyunu versiyonu. Türkiye’de en uzun süre oynanan çocuk oyunu olma özelliği taşıyan Bilgiç ile Üşengeç bugüne kadar 5 bine yakın seyirciyle buluştu. İki oyun da bugün Mlltepe Park AVM Alaeddin Çağlar Salonu’nda izlenebilir.

Bu etkinlikler artırılmalı

Murat Celal Kızıldağ’ın yazdığı, Kenan Halis Kızıldağ’ın yönettiği ve Avni Burak Yenice, Merve Selbasan, Burak Erdem, Püryan Durmuş, Gökmen Göçbeyoğlu gibi isimlerin yer aldığı oyun geçtiğimiz günlerde seyirciyle buluştu. Genel Sanat Yönetmeni Ergün Çağlar ‘Çocuk tiyatrosunun çok önemli olduğunu ve bu etkinliğin artırılması gerektiğini düşünüyorum. Biz kendi payımıza düşeni yapıyoruz. Başkent’e yeni bir salon kazandırdık ve etkinliklerimizi artırmayı hedefliyoruz’ dedi .
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!