Çocuk yasadan daha kıymetli

Güncelleme Tarihi:

Çocuk yasadan daha kıymetli
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2011 00:00

İstismara uğrayan çocuklar için Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi’nde pilot uygulama başladı. Çocuklar, sosyal hizmet uzmanı ve psikolog gözetiminde ifade verecek.

Haberin Devamı

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, “İstismara uğrayan çocuk yaşadıklarını defalarca anlatırken, defalarca da yaşıyor, örselenmiş oluyor. Bu konuda Sağlık Bakanlığımızla görüşmelerimiz oldu. Yasal alt yapısı yok ama Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesinde bir birim, oda dizayn edildi. Savcı gelip çocuğun ifadesini orada alacak. Aynı şey kadınlar için de olsun diye Sağlık Bakanımızla görüştük. Ankara’da bir hastanede şiddet ya da istismar mağduru kadınlar için böyle bir çalışma başlatacağız” dedi.
Kavaf, Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) tarafından düzenlenen “Türkiye’de Aile, Kadın ve Çocuk” konferansında yaptığı konuşmada, bakanlığına bağlı Özürlüler İdaresi Başkanlığı, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK), Aile ve Sosyal Araştırmalar Kurumu ile Kadının Statüsü Genel Müdürlüğünün çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Konferans sonunda katılımcıların sorularını yanıtlayan Bakan Kavaf, “Aile içi şiddet mağduru çocuklar için ayrı bir merkez düşünülüp düşünülmediği” sorusuna şu yanıtı verdi:

Haberin Devamı

Kadınlar için de olacak

“İstismara uğrayan çocuk yaşadıklarını defalarca anlatırken, defalarca da yaşıyor, örselenmiş oluyor. Bu konuda Sağlık Bakanlığımızla bir görüşmelerimiz oldu. Yasal alt yapısı yok ama bir pilot uygulama başlatıldı. Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesinde bir birim, oda dizayn edildi. Burada sosyal hizmet uzmanı, psikolog ve polis var. Savcı gelip bunların nezaretinde çocuğun ifadesini alacak. Çünkü mahkemeye gittiği takdirde çocuk kendisini istismar eden ya da kendisine şiddet uygulayan insanlarla da tekrar yüz yüze gelme riski olabiliyordu. Bütün bunları engellemek amacıyla böyle bir pilot uygulamaya başlandı. Aynı şey kadınlar için de olsun diye Sağlık Bakanımızla görüştük. Ankara’da bir hastanede şiddet ya da istismar mağduru kadınlar için böyle bir çalışma başlatacağız.”


Üç çocuk tavsiyesi

Bakan Kavaf “Hükümetinizin 3 çocuk politikası var. Bu çocukların bakımı, eğitimi, istihdamı konusunda bu politikanız hangi zemine oturuyor” sorusuna da, nüfusun yenilenebilir hızının devam etmesi için doğurganlık oranının 2,5’in altına düşmemesi gerektiğini, verilere göre ise bu oranın Türkiye’de 2,2 olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!