Çocuk ve internet rehberi

Güncelleme Tarihi:

Çocuk ve internet rehberi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2015 01:20

Ankara Üniversitesi, “Çocuklarımızın çevrimiçi güvenliğini nasıl sağlarız?” başlıklı bilgilendirme broşürü hazırladı.

Haberin Devamı

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Sosyal Pediatri Bilim Dalı Çocuk Koruma Birimi ile Çocuk ve Bilgi Güvenliği Derneği’nin birlikte hazırladığı “Çocuklarımızın çevrimiçi güvenliğini nasıl sağlarız?” konulu rehberde ailelere tavsiyeler verildi. Rehberde, aileler için öncelikle ‘Kurallarınız olsun’ mesajı yer aldı. Sosyal Pediatri Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Betül Ulukol, çocuğun internet ortamında güvenle dolaşması için ailelerin yapması gereken başlıkları şöyle sıraladı:
“Girdiği siteleri ziyaret edin, uygunsuz ve sakıncalı yerlere giriyorsa bir süre yasak koyun. Çocuğunuzla bilgisayar başında birlikte zaman geçirin. Bir anlaşma yapın ve bu kurallar çerçevesinde davranmazsa internet kullanımını yasaklayacağınızı açıkça belirtin. Çocuğunuz size internetten birilerinin onu rahatsız ettiğini söylerse kesinlikle çocuğunuzu suçlamayın, dinleyin ve araştırın. İnternette kendisine ait bilgileri başkaları ile paylaşmanın bir yabancıya evinin kapısını açmak demek olduğunu, kişisel kimlik bilgilerini kimseyle paylaşmamasını gerektiğini anlatın. Çocuğunuza siz örnek olun.”

Haberin Devamı

AİLELER İÇİN KURALLAR

Her gün çevrimiçi olma süresini belirleyin.
Ödevler bitinceye kadar internette gezinmeyi ve anlık iletileri kısıtlayın.
Sohbet ve erişkin içerikli sitelere girmemesini sağlayın.
Bilgisayarı, salon gibi evin tüm aile bireylerine açık bir alanına yerleştirin.
İnternet üzerinden ulaştığı bilgilerin tümünün doğru olmadığını, bilgileri sorgulaması gerektiğini, güvenli bilgilere hangi sayfalardan ulaşabileceğini anlatın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!