Çocuk sahibi olmak için doktora gitti beyin tümörü olduğunu öğrendi

Güncelleme Tarihi:

Çocuk sahibi olmak için doktora gitti beyin tümörü olduğunu öğrendi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2020 14:31

Ahu Tosun 35 yaşında. En büyük hayali anne olmaktı. Çocuk sahibi olamadığı için gittiği doktor, beyninde tümör olduğunu söyleyince dünyası başına yıkıldı.

Haberin Devamı

Üstelik, tümör tam şah damarındaydı ve hamile kalırsa annelik hormonlarından dolayı büyüyüp ani ölümüne sebep olabilirdi. Pes etmeyen Tosun, 13’üncü yılın sonunda tüp bebek yöntemiyle 3’üncü denemede hamile kaldı. Doktorları, gözünde kalıcı körlük oluşabileceğini, bebeği kaybedebileceğini, belki de yaşamını yitireceğini açıkladı. 14 haftalık hamileyken, 3’üncü kez beyin ameliyatı oldu. Şimdi bebek de anne de sağlıklı.

Çocuk sahibi olmak için doktora gitti beyin tümörü olduğunu öğrendi


HAMİLELİKLE BEYNİNDEKİ TÜMÖR GİDEREK BÜYÜDÜ

2008 yılında evlenen Ahu Tosun’un en büyük hayali anne olmaktı. Çocuk sahibi olamadığı için gittiği doktor beyninde tümör olduğunu söyleyince hayatının şokunu yaşadı. Arka arkaya iki kez beyin ameliyatı geçirdi ancak beynindeki tümörden bir türlü kurtulamadı. Çünkü kitle tam şah damarındaydı. Anne olması çok büyük bir riskti çünkü hamile kalırsa tümör daha çok büyüyüp ani ölümüne neden olabilirdi. Tosun çifti 13 yıl boyunca mücadele etti, olumsuzlukla sonuçlanan bir aşılama, bir de tüp bebek denemeleri oldu. Doktoru, 3’üncü kez beyin ameliyatı olması ve annelik hayaline ara vermesi gerektiğini söyledi. Ancak o bir kez daha anne olabilme şansını değerlendirmek istiyordu. Çift, Bahçeci Ankara Tüp Bebek Merkezi doktorlarından Prof. Dr. Berfu Demir’in kapısını çaldı. 34 yaşındaki Ahu Tosun, oluşturulan tedavi programıyla birlikte ikinci denemede annelik haberini aldı. Hamilelik ilerledikçe işler istenildiği gibi gitmemeye başladı. Prolaktin, yani süt hormonu çok yüksek olduğu için beynindeki tümör giderek büyüdü.

Çocuk sahibi olmak için doktora gitti beyin tümörü olduğunu öğrendi


YAŞAMINI KAYBEDEBİLİRDİ

Beklenen ilk kötü olay gerçekleşti ve hamilelikte henüz 8 haftalık iken Ahu Tosun’un sol gözünde kayma başladı. Her şeyi çift görüyordu. Doktorlar bu şekilde devam edemeyeceğini söylediler. Çünkü kör olma riski çok yüksekti. Hatta yaşamını bile yitirebilirdi. Doktorlar “Bir an önce gebeliği sonlandırmamız gerekiyor” dedi. Ancak tüm yaşadıklarına rağmen Ahu Tosun her şeyi göze aldı ve anneliği seçti. 14 haftalık hamileyken 3’üncü beyin ameliyatını oldu. Başarılı bir ameliyatın ardından zor günleri atlatan ve şu günlerde minik Serra ile anneliğinin tadını çıkartan Ahu Tosun, yaşadığı kabus dolu günleri Hürriyet’e anlattı:

ANNE DE BEBEK DE SAĞLIKLI

Her ne olursa olsun asla bebeğini aldırmayı düşünmediğini söyleyen Tosun, “Gözümü kaybedecek bile olsam aklımdan geçmedi. Ben çift görmeye başlayınca yolda yürüyemiyordum ama buna razıydım. Doktorlarım sonuçları bu kadarla kalmayabilir, daha kötü şeyler olabilir dediler. Gebeliğin 14’üncü haftasında düşük tehlikesi ortadan kalkınca, bebeğim karnımdayken 3’üncü kez beyin ameliyatı oldum. Çok başarılı geçti, bebeğim de bende sağlıklıyız. Ağrılarım çok şiddetliydi, göz ve baş ağrılarıma artık dayanamaz duruma gelmiştim. Daha önce bir kimyasal gebelik oluşmuştu. Berfu Hoca embriyolarımı dondurmuştu. Serra dondurulmuş embriyolardan oldu. Allahı’mın bana bir hediyesi. 13’üncü yılında sonunda onu kucağıma aldım. Şimdi bütün acılarım sona erdi” dedi.

ZOR BİR HASTAYDI

Prof. Dr. Berfu Demir, Ahu Tosun’un zor bir hasta olduğunu belirterek şunları söyledi:
Hastamızın 33 yaşında geçirilmiş bir beyin tümörü (hipofiz tümörü) hikayesi vardı. Tümör çok riskli bir bölgede olduğu için tamamen çıkartılamıyordu. Buna bağlı olarak da prolaktin hormonu çok yüksekti. İlaç tedavisi yanıtsızdı. Tüp bebek tedavisinde blast aşamasında kaliteli embriyolar elde ettik, ancak ilk transferde kimyasal gebelik oluştu. Prolaktin hormonunda yükseklik rahim iç zarının kalınlaşmasına engel olabiliyor. Farklı ilaç ve hazırlık süreciyle yaptığımız ikinci transferde sağlıklı gebelik elde ettik. Fakat gebeliğe bağlı olarak beyindeki tümör büyüdü ve görme kaybı, şiddetli baş ağrısı gelişti, acil ameliyata girmesi gerekiyordu. Gebelikte tümörün büyüyeceğini bilmek doktor için zorlayıcı bir durumdur çünkü hasta gebe kaldığında her şey bitecek düşüncesi oluşur. İlk transferde kimyasal gebelik oluştuğunda ‘pes etmek yok’ demiştim. Çünkü bir kez tutunmayı sağlayabildiysek devamını da getirebilirdim. Çok riskli bir gebelikti, ameliyat olması gerekti. Beyin ameliyatından sonra gebelikte sorun olmadı ve sağlıkla doğum gerçekleşti.”

BAKMADAN GEÇME!