Çocuğa karşı şiddete son vermek için toplandılar

Güncelleme Tarihi:

Çocuğa karşı şiddete son vermek için toplandılar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2008 00:00

Yasama Derneği Başkanlığı, Ankara Çocuk Hakları Platformu ile TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanlığının himayesinde "Çocuğa Karşı Şiddete Son Kampanyası" başlatılırken, kampanyanın tanıtımı TBMM’de düzenlenen bir panelle yapıldı.

Panelin açılışında konuşan TBMM Başkanı Köksal Toptan, sivil toplum örgütlerinden, TBMM’de toplantı yapmak için gelen yoğun taleplere işaret etti.

Köksal Toptan, "Ölçüyü tayin edemediğimiz için Meclisi, çok fazla sivil toplum örgütleri toplantılarına açmıyoruz. Buranın, sivil toplum örgütlerinin olağan toplantılarının yapıldığı yer haline gelmesini istemiyoruz" dedi.

KADIN VE ÇOCUK İSTİSNA

TBMM Başkanı Toptan, bunun istisnasının kadın ve çocuklar olduğunu vurgulayarak, sivil inisiyatifi yasama çalışmalarına katmak istediklerini, bu amaçla TBMM İçtüzüğünü değiştirdiklerini anımsattı.

Değişikliğin Genel Kurul gündeminde olduğunu vurgulayan Toptan, değişiklikle sivil toplum örgütlerinin yasama çalışmalarına katılmalarını sağlayacaklarını, daha çok paylaşılan, emeklerin birleştiği, toplumun malı haline gelen yasa yapma alışkanlığını yerleştirmeye çalışacaklarını bildirdi.

YÜZDE 35’İ ÇOCUK

Ankara Çocuk Hakları Platformu adına konuşan Berin Çanlı da ülke nüfusunun yüzde 41, Ankara nüfusunun ise yüzde 35’ini çocukların oluşturduğuna dikkati çekti. Çanlı, Türkiye’de hükümetlerin bugüne kadar, bütünsel bir şekilde çocuk ve gençlik politikalarını içine alan bir yasa geliştiremediğini savundu. Toplantıya, bazı milletvekilleri de katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!