‘Çinçinli baron’ kaçtı ama yakalandı

Güncelleme Tarihi:

‘Çinçinli baron’ kaçtı ama yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2016 14:06

Ankara’da işlediği organize suçlardan dolayı müebbet hapis cezasına çarptırılan ‘Çinçinli Baron’ lakaplı Arif Ötleş, üç yıl önce Başkent’teki firar girişiminin ardından önceki gün Kocaeli’deki hastaneden kaçtı. Ankara’ya gelmeye çalışan firari Ötleş, dün Sakarya’da yakalandı.

Haberin Devamı

F Tipi Cezaevi’nde organize suçlardan çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Arif Ötleş, bir rahatsızlığı nedeniyle jandarma eşliğinde İzmit Seka Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Arif Ötleş birinci kattaki üroloji polikliniğine girerken, pencereden atladı. Ötleş aşağıda kendisini bekleyenlere doğru yönelirken, jandarma uyarıda bulundu. Bu sırada Arif Ötleş’i kaçıran kişiler jandarmaya ateş açınca çatışma çıktı. Çatışmada bir jandarma yaralandı. Ötleş’i kaçıran 2 otomobil ile bir motosiklet İzmit’e doğru yöneldi.

ADAMLARINA ‘VURUN’ EMRİ

Arif Ötleş’i kaçıranlardan 3 kişi, otomobil ve motosikleti terk ettikleri yerden uzaklaşmak isterken yakalandı. Ortadan kaybolan Arif Ötleş ise firarının ikinci gününde Sakarya’nın Hendek ilçesinde yol uygulaması yapan polis ekiplerince 06 RA 057 plakalı ticari araçta 4 adamı ile birlikte ele geçirildi. Gözaltına alınan Ötleş’in adamlarına, “Oğlum siz nasıl arkadaşsınız. Bana sahip çıksanıza, vursanıza onları” diyerek polislere ateş açmasını istediği öğrenildi. Ötleş ve 4 adamı Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Haberin Devamı

EĞLENCE MEKANLARINI HARACA BAĞLAMIŞTI

Liderliğini Ötleş’in yaptığı çete, Ankara’daki eğlence mekânlarını haraca bağlayıp, uyuşturucu satıyordu. Ötleş’e karşı Çinçin ve Yenidoğan’da çok sayıda operasyon düzenlenmişti. Ötleş’e ait villadan 1 ton 42 kilogram esrar ile ağır makinalı silahlar çıkmıştı. Başkent’te birçok suçtan aranan Ötleş, mart 2013’te adamlarıyla birlikte eğlence mekanlarına ağır makinalı silahlarla saldırı düzenlemişti. Burada bir kişiyi öldürüp, 7 kişiyi de yaralayan çeteye yönelik polis geniş kapsamlı soruşturma başlatmıştı. Ötleş, İzmir’den Yunanistan’a kaçmak isterken yakalanmıştı. Tutuklandıktan sonra Sincan L Tipi Cezaevi’nde yatmaya başlayan ötleş ekim 2013’te Kolej’deki Ahmed Andiçen Onkoloji Hastanesi’nde 8 adamı ile birlikte firar girişiminde bulunmuş fakat başarılı olamamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!