Çılgın teklif

Güncelleme Tarihi:

Çılgın teklif
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2016 15:45

Deniz Yıldızı dizisinin iki ünlü ismi Begüm Topçu Turay ve Cantuğ Turay çifti, yeni oyunları “10 Dakika Ara” ile tiyatroseverlerle buluşuyor. Tunalı Hilmi Caddesi’ndeki Ritüel Sanat Merkezi’nde yıllardır oyun sergileyen ikili, yeni oyunda aldıkları teklifi geri çeviremeyip aynı evde bir ay yaşamak zorunda kalan iki oyuncunun hikayesini anlatıyor. Cantuğ Turay, oyunculuğun yanısıra ilk yazarlık denemesiyle de izleyicinin karşısına çıkıyor. 

Haberin Devamı

Begüm Topçu Turay ve Cantuğ Turay çiftinin kurdukları Tunalı Hilmi Caddesi’nde bulunan Ritüel Sanat Merkezi, yeni oyunları 10 Dakika Ara ile tiyatroseverlerle buluşuyor. Cantuğ Turay’ın kaleme aldığı oyun, yapımcının teklifi ile aynı evde bir ay yaşamak zorunda kalan iki oyuncunun hikayesini anlatıyor. Turay, ilk yazarlık denemesini şu sözlerle ifade ediyor; “Yaz aylarında yeni sezon için oyun araştırırken bulamadım. Türk oyun olsun istiyordum. Sonra kendim denemeye karar verdim ve yazmaya başladım. Bir sürü anı birikti. Kendi yaşadığım olaylar, arkadaşlarım yaşadığı olayları yazdım. Derken iki perdelik, başı sonu belli bir oyun ortaya çıktı. Şimdiye kadar 15 temsil yaptık. Türkiye’nin çeşitli illerinde turnelere gittik. İzleyicilerden olumlu tepkiler aldı. Beklentinin üstünde bir oyun ortaya çıktı diyebilirim.” Turay, oyunun konusunu ise şöyle anlatıyor: “İki oyuncu, bir sinema filmi için deneme çekimi yapıyorlar. Yapımcı iki oyuncuyla çalışmaya karar veriyor ama bir şartla. Karı kocayı oynamayı gerekiyorlar. Bunun daha gerçekçi olması için yapımcı öncesinde bir ay aynı evde yaşamaları şartını koyuyor. Telefon yok, internet yok, evden dışarı çıkmak yok. İki oyuncu da bu şartı kabul etmiyor ama yapımcı kabul ederlerse her birine 500 bin lira vereceğin söylüyor ve oyuncular da kabul ediyor.” 

Haberin Devamı

SEKTÖRÜN ACIMASIZLIĞI

İnteraktif bir oyun olan 10 Dakika Ara’da, seyirci de zaman zaman sahneye çıkıyor. Oyunu yazarken özellikle giriş ve son kısmında biraz zorlandığını söyleyen Cantuğ Turay, kadın erkek ilişkileri üzerine odaklandığını belirtti. Oyunu bir mesaj kaygısı gütmeden yazdığını ifade eden Turay, özünde ise sektörün yada genel iş hayatının acımasızlığını ve insanların her şeyi yapabileceklerini göstermek istediğini aktardı. Şimdiye kadar tüm oyunlarda Begüm Topçu ile beraber oynadıklarını ifade eden Turay, bunun çok fazla avantajı olduğunu söyledi. Cantuğ Turay, ancak önümüzdeki sezon farklı oyuncularla yeni oyunlar koymak istediklerini sözlerine ekledi. Yaklaşık bir ay önce prömiyer yapan 10 Dakika Ara’yı Cantuğ Turay ve Begüm Topçu Turay sahneye koyuyor. Oyunun yönetmenliğini ise Deniz Gökçe Yersen yapıyor. Oyun, sezon sonuna kadar her Çarşamba ve Cuma günü Ritüel Sanat Merkezi’nde izleyici ile buluşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!