Çılgın buluşma

Güncelleme Tarihi:

Çılgın buluşma
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2016 14:55

Sinema, roman ve oyun karakterlerinin ete kemiğe büründüğü Cosplay çılgınlığı gençleri sararken, en fantastik karakterler 2-5 Haziran tarihlerinde Ankara’da buluşacak.

Haberin Devamı

Ankara’da bu yıl 2-5 Haziran tarihlerinde ATO Congresium’da düzenlenecek olan ‘E-gameshow’, oyun sektörünün en önemli şirketleri, oyun üreticileri, dağıtıcılar ve oyun severleri bir araya getirecek. Fuarda ayrıca, son yıllarda özellikle gençler arasında çılgınlık haline gelen ‘sinema, roman, bilgisayar oyunlarındaki karakterlerin kılıklarına bürünme oyunu’ anlamındaki Cosplay yarışması da düzenlenecek. Fuarın ilk günü yapılacak Cosplay elemelerinden geçen yarışmacılar, 5 Haziran Pazar günü finalde sahneye çıkacak. Türkiye’nin en başarılı Cosplayerları’ndan Stymphalia Cosplay, Valennia Cosplay ile dünyaca ünlü Cosplay Güney Afrikalı Kinpatsu Cosplay ve Yunanistan’dan gelen Irene Astral jüri üyesi olacak. Cosplayer Melodi Kızılgün de yarışmanın sunumunu gerçekleştirecek.

Haberin Devamı

PÜF NOKTALARINI ANLATACAĞIZ

Ankaralı jüri üyesi Valennia, fuar süresince üç farklı kostüm giyecek. Valennia, ‘League of Legends’ oyunundan ‘Vi’, ‘Knight Online’ oyunundan ‘El Morad Archer’ ve ‘Pokemon’ oyunundan ‘Charizard’ karakterlerini yansıtacak.
Ankara Hürriyet’e konuşan Valennia, Cosplay’in Türkiye’de de gelişim gösterdiğini belirterek, “Birçok fuarda Cosplay’leri görmeye başladık. Cosplay karakterleri fuarları renklendiriyor ve dikkatleri de çekiyor. Fuar süresince atölye çalışmaları yapacağız, Cosplay yapımında temel anlatımlar ve püf noktalarını da anlatacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!