Çıkrıkçılar Yokuşu esnafı kan ağlıyor

Güncelleme Tarihi:

Çıkrıkçılar Yokuşu esnafı kan ağlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2018 15:34

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara’nın en eski alışveriş yerlerinden Çıkrıkçılar Yokuşu’nda esnafının gün geçtikçe daha fazla ekonomik zorluklar yaşadığını belirterek, konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye bir soru önergesi verdi.

Haberin Devamı

Çıkrıkçılar Yokuşu’nun Ankara ile özdeşleşen mekanlardan biri olduğunu hatırlatan Emir, “Çıkrıkçılar Yokuşu, alışveriş merkezlerinin yırtıcı rekabetine rağmen her bütçeye uygun ürünleri, tarihi dokusu ve nostaljik yapısıyla ayakta durmaya çalışmaktadır. Buradaki esnaf adeta kan ağlamaktadır. Nişan-düğün sezonunun yaklaşmasına karşın esnaf bazı zamanlar neredeyse siftah yapamadan dükkânını kapatmak durumunda kalmaktadır” dedi. Emir önergesinde ise şu soruları sordu:

SIK SIK ELEKTRİK KESİLİYOR

Çıkrıkçılar Yokuşu’na, tarihi dokusuna zarar vermeden, ayakta tutmak için hazırlanmış bir proje var mıdır? Esnaf, sık sık elektriklerin kesilmesinden şikâyetçidir. En son ne zaman bu konuda bir yenileme çalışması yapılmıştır? Çıkrıkçılar Yokuşu’nun Anafartalar Caddesi girişinde planlanan park ile yerin altında olacağı ifade edilen tuvaletlerin yapımı ne zaman tamamlanacaktır?
Belirli saatlerde araç girişi yasak olmasına rağmen esnafın işini de engelleyecek düzeyde araç trafiği yaşanmaktadır. Trafik polisleri, bu sokağa araç girişi konusunda denetimlerini düzenli olarak yapmakta mıdır?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!