Çıkmacılar sektör oldu

Güncelleme Tarihi:

Çıkmacılar sektör oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2011 00:00

Geçmiş yıllarda sanayi merkezlerinde bir kaç dükkandan ibaret olan “çıkma parçacılar”, artan lüks otomobillerle kendi başına bir sektöre dönüştü.

Site olarak hizmet vermeye başlayan “çıkmacılar”, kasko firmalarından aldıkları hasarlı araçlardaki parçaları neredeyse üçte bir fiyatına satarken, farklı illere de kargo servisi sunarken, Yıldız Sanayi Sitesi’nde hizmet veren “çıkmacılar”ın sayısı 250’yi aştı.

Kamyondan tıra, otomobilden motosiklete kadar her türlü araç parçasının bulunduğu site, orijinal parçaların pahalı olması nedeniyle yoğun ilgi görüyor. Özellikle ithal araç parçalarının pahalı olması nedeniyle, araç sahipleri çıkmacıları tercih ediyor. Orjinalinin 750 liradan satıldığı bir parça, sitede 100-200 lira arasında bulunabiliyor.

Çıkmacılar farklı illerden gelen talepleri ise kargo aracılığıyla karşılıyor. Sitede yaklaşık 10 yıldan bu yana hizmet verdiğini belirten Kalender Yılmaz, yaptıkları işi, “Hasarlı araçların, sağlam kısımlarını ihtiyaç sahiplerine satmak” olarak tanımlıyor. Orijinal parçaların pahalı olması nedeniyle “çıkmalara” çok fazla talep olduğunu anlatan Yılmaz, sitede her marka, her modelden parça bulmanın ise mümkün olduğunu söylüyor.

Ferrari parçası bile bulunuyor

AYNI sitede faaliyet gösteren başka bir işyerinin sahibi İsa Değirmenci de, sitede Ferrari parçasının bile bulunabileceğini söyledi. Genelde maddi durumu çok iyi olmayanların çıkmacıları tercih ettiğini anlatan Değirmenci, “Ancak piyasada çok zor bulunabilecek bir parça da bizde bulunuyor. Sitede Ferrari parçası bile bulmak mümkün” dedi. Sedat Demirbaş ise sitede motordan şanzımana kadar her türlü parçayı bulmanın mümkün olduğunu söyledi. Demirbaş, sattıkları parçalara garanti verdiklerini de belirterek, “Eğer müşteri memnun kalmazsa parçayı geri alma garantimiz de var” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!