Çiğdemim Derneği'nden sinema kültürü

Güncelleme Tarihi:

Çiğdemim Derneğinden sinema kültürü
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2017 12:38

Çiğdemim Derneği'nden sinema kültürü

Haberin Devamı

Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, (DHA)- MERKEZİ Ankara'da bulunan Çiğdemim Derneği Sinema Topluluğu, düzenlediği farklı etkinliklerle mahalle sakinlerinin yaşam kalitesini artırmayı ve komşuluk ilişkilerini geliştirmeyi hedefliyor. Bu kapsamda dernek bünyesinde sinemaseverler bir araya getirilip, birlikte film izlemek, filmleri ve yönetmenleri tanıtmak, oluşturulan kültürel ortamda mahalle sakinlerinin bir araya gelmesi sağlanıyor.

Dernek-üye ve komşuluk ilişkilerini güçlendirmek amacıyla etkinliklerine devam eden Çiğdemim Derneği Sinema Topluluğu, bu kez 'Bisiklet Hırsızları' filmini birlikte izledi. Topluluk üyelerinden Sema Gönenç'in sunumuyla film, yönetmen ve oyuncular hakkında bilgiler edinen izleyiciler, izledikleri filmle ilgili sohbet ettiler. Senaryosunu Cesare Zavattini'nin yazdığı, Vittorio De Sica'nın yönettiği, 1948 İtalyan yapımı drama filmi olan Bisiklet Hırsızları, yapım tekniği ve sinema estetiği açısından Yeni-Gerçekçilik akımının simgesi olarak kabul edildiği belirtiliyor.

Dünya ve Türk klasiklerinin yanı sıra belgesel sinemanın güzel örneklerini de birlikte izlemek istediklerini belirten topluluk üyelerinden Sema Gönenç, komşuların ilgisinden oldukça memnun olduklarını söyledi. Çiğdemim Sinema Topluluğu'nun tüm sinemaseverlerin katılımına açık olduğunu ve ücretsiz film gösterimlerine devam edeceklerini belirten Gönenç, emeği geçen herkese teşekkür etti ve sinemasever Çiğdemlileri 24 Mart'ta 'Koş Lola Koş' filmini birlikte izlemeye davet etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!