Çiftlikte ‘kıyım’tartışması büyüyor

Güncelleme Tarihi:

Çiftlikte ‘kıyım’tartışması büyüyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2012 00:00

Atatürk Orman Çiftliği’nde ‘ağaç kıyımı’ tartışmaları yeniden alevlendi.

Haberin Devamı

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, “AOÇ’de kıyım yok” diyen AOÇ Genel Müdürü Ömer Bülent Arslan’a tepki gösterdi. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan, Arslan’ın talihsiz bir açıklama yaptığını savunarak şunları söyledi: “Atatürk Orman Çiftliği Genel Müdürü ‘AOÇ’de kıyım yok’ diyor. 2009’dan beri AOÇ’yi takip ediyoruz, fotoğrafladık. Genel Müdürlük buraya sahip çıkamamıştır. Mesele ağaçlandırma meselesi değildir, ne kadar ağaç dikilirse dikilsin AOÇ yapılaşmaya açılmamış olan eski değerini asla bulamaz” dedi.

AOÇ’ye incir ağacı dikiyorlar

Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Tezcan Karakuş Candan da Genel Müdür Arslan’a tepki gösterdi. Candan, ‘ağaç kıyımı’ tartışmaları hakkında şunları söyledi:
AOÇ Genel Müdürü, tespit gezisi yazılarımıza olumlu cevap vermedi. Uygun olmadığını söyledi. Kapalı kapıların ardında Başkent’in göbeğinde inşaat, izin olmadan hayata geçiyor. AOÇ Genel Müdürlüğü’nün burnunun dibinde oluyor bunlar. Sonra da tahribat yok diyorlar. Açsınlar kapıları o zaman hep birlikte gezelim kıyım mı var, dikim mi var birlikte tespit edelim. Burada bir dikim var evet Atatürk Orman Çiftliği’nin ocağına incir ağacı dikiyorlar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!