Çiftçiye katkı toprağa bereket

Güncelleme Tarihi:

Çiftçiye katkı toprağa bereket
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2022 16:08

Kırsal destek programlarına devam eden Mamak Belediyesi, ‘tohum dağıtım’ programıyla çiftçinin yüzünü güldürdü. Belediye, 51 çiftçiye arpa, 108 çiftçiye de buğday tohumu dağıttı.

Haberin Devamı

Mamak Belediyesi, kırsal destek programları kapsamında arpa ve buğday tohumu dağıtımını gerçekleştirdi. ‘Tohum dağıtımı’ programına Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ve AK Parti Mamak İlçe Başkanı Erhan Sarıgöl katıldı.
Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, tohum destekleriyle ilgili şöyle konuştu: “51 çiftçiye arpa, 108 çiftçiye ise buğday tohumu desteğinde bulunduk. Çiftçilerimize 150’şer kilo buğday ve arpa tohumu desteğinde bulunuyoruz. Toplamda yaklaşık 8 ton (7 bin 650 kg) arpa ve yaklaşık 17 ton (16 bin 200 kg) buğday tohumu dağıtıyoruz. Göreve geldiğimizden bu yana kırsal mahallere sahip güzel Mamak’ımızda kırsal çalışmaları çoğaltmak için üretmek isteyen çiftçilerimizin her zaman yanındayız. Bunu verdiğimiz destek, hibe programları ile de gösteriyoruz. Mamak tarım, üretim şehri olma yönünde hızla ilerliyor.”

Haberin Devamı

Çiftçiye katkı toprağa bereket


Arpa ve buğday tohumu dağıtımının ardından Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, tohumları toprakla buluşturmak için mibzerin başına geçti. Köse, çiftçilerle birlikte tohum ekimine katıldı.

BAKMADAN GEÇME!