Çiftçiye gübreleme desteği

Güncelleme Tarihi:

Çiftçiye gübreleme desteği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2016 14:42

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanlığı’nca hayata geçirilecek gübreleme hizmetiyle, çiftçinin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan destek alması kolaylaşacak.

Haberin Devamı

Çiftçinin, Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma (ÇATAK) programından yararlanmalarını kolaylaştırmayı amaçladıklarını belirten Daire Başkanı Özgür Güven, “Vatandaşlarımızın, Bakanlığın sunduğu imkânlardan faydalanabilmesini kolaylaştırmak için ilk olarak tarlaların veriminin artırılması amacıyla 10 makineyle taş toplama hizmeti verdik. Ankara’nın tarım toprağını verimli hale getirmeyi, çiftçinin gelirini, dekar başı düşen ürünün verimini artırmayı hedefledik. Şimdi de hedeflerimizi gerçekleştirmek adına gübreleme hizmetine imza atıyoruz” diye konuştu. 

MAKİNASINI VERECEĞİZ

Gübreleme için vatandaşlardan başvuru alacaklarını belirten Güven, ÇATAK programına dahil edilen her ilçeye bu hizmeti götüreceklerini, diğer ilçelerden gelen talepleri de göz ardı etmeyeceklerini bildirdi. Güven, şöyle devam etti:
“Gübre dağıtım makinalarına ilişkin de bir ihale sürecimiz var. Kendi çalıştıracağımız taş toplama ve gübre römorkları haricinde Ankara’nın 25 ilçesindeki ziraat odalarına gübre makinası vereceğiz. Bu hizmetlerimizle vatandaş rahatlıkla Bakanlığın ÇATAK programından yararlanacak, destek primini alacak.”

BAKMADAN GEÇME!