Çift sıra park düğümünü trafik polisi çözer

Güncelleme Tarihi:

Çift sıra park düğümünü trafik polisi çözer
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2016 02:00

Kentin birçok önemli güzergâhında yapılan çift sıra park işgâli trafiği düğümlüyor. Park sorununun en çok yaşandığı Çankaya’nın Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Buraların tek çözümü trafik polisi ve denetim” diyor.

Haberin Devamı

Ankara’da her geçen gün artan araç sayısı ile birlikte ‘trafik ve otopark sorunu’ büyüyor. Tunalı Hilmi Caddesi, Turan Güneş Bulvarı, Çukurambar ve Tunus Caddesi başta olmak üzere kentin birçok ana arterinde araçların çift sıra park edilmesi de kazalara davetiye çıkarıyor.  Çift sıra parkların yoğun yaşandığı merkezlerden biri olan Çankaya’nın Belediye Başkanı Alper Taşdelen, yaşanan sıkıntılarla ilgili Hürriyet Ankara’ya konuştu. “Trafik polisi Tunalı’ya, Tunus’a ve Turan Güneş’in girişine ciddi bir şekilde gitsin oradaki trafik açılır” diyen Taşdelen şunları söyledi: 

Çift sıra park düğümünü trafik polisi çözer
TRAFİĞİN NEDENİ DENETİMSİZLİK

Haberin Devamı

“Tunalı’nın, Turan Güneş’in, Tunus’un, Çukurambar’daki trafiğin müsebbibi denetimsizlik. Örneğin Tunus Caddesi’ne hafta sonu gittim, çift sıra park yapılmış. Trafik hızlı aksın diye Tunus’un Tunalı’ya çıkışına regülatörler dizdik. Buraya araba park ediliyordu, tek arabalık yer kalıyordu. Bu nedenle regülatörleri dizdik. Arabalar çift sıra çıksın, trafik rahat aksın diye yaptık.

İYİ İŞ YAPTIK ZANNEDİYORDUK

İyi iş yaptık zannederken gittim, gördüm. Çift sıra burada, çift sıra orada, ortadan incecik kısımdan tek araba geçiyor. Tunalı trafiğinin de en büyük nedeni çift sıra park. Buraların tek çözümü trafik polisi ve denetim. Trafik polisi Tunalı’ya, Tunus’a ve Turan Güneş’in girişine ciddi bir şekilde gitsin oradaki trafik açılır, hiç sıkıntı olmaz.

Çift sıra park düğümünü trafik polisi çözer

ÜST GEÇİTLER TİNERCİ MEKÂNI OLDU

“Kızılay’da yaya üst geçidi olarak bilinen köprüler var. Bunlar ekonomik ömrünü doldurmuş vaziyette, çürük durumdalar. Reklam panoları olduğu için sadece reklam amaçlı duruyorlar. Yayalar kullanmıyor. Daha önce iki tanesi kaldırıldı. Köprü üstleri geceleri tinecilerin mekanı olmuş durumda. Selanik üzerinde Ziya Gökalp’teki geçit benim makam odamdan görünüyor. Gece bile değil gündüz gelin bakın tinercisi bilmem necisi köprünün üstünde duruyor. Gündüz adam biraları alıyor oturup orada içiyor. O üst geçitlerin hali bir felaket. Meşrutiyet’teki ve Ziya Gökalp’teki bu üst geçitleri kaldırmak lazım. Ekonomik ömrünü doldurmuş durumdalar.”

Haberin Devamı

7. CADDE YAYA BÖLGESİ OLMALI

Öte yandan nisan ayında gündeme getirdiği “Bahçelievler 7. Cadde’yi araç trafiğine kapatıp yaya bölgesi yapma” önerisini yineleyen Başkan Alper Taşdelen, “Bahçelievler 7. Cadde’nin tamamen yaya bölgesi olması lazım. Bütün Avrupa’daki şehirlerde yaya bölgelerini görüyorsunuz. Bahçelievler 7. Cadde Büyükşehir’in yetkisinde. Yaya bölgesi yapsın ben de ilçe belediyesi olarak ne destek gerekiyorsa vereyim. Dokusu tam yaya bölgesine uygun. Trafiğe kapatılacak direk yayalar gidip gelebilecek, gerçekten harika olur” dedi.

HÜRRİYET ANKARA YAZMIŞTI

Hürriyet Ankara da kentte yaşanan çift sıra park düğümünü, ekim ayında okurlardan gelen şikâyetler üzerine ‘Çift sıra park güneşi söndürüyor’ ve ‘4 sıra işgal’ başlıklarıyla gündeme getirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!