Çiçekçi esnafı özel güne hazır

Güncelleme Tarihi:

Çiçekçi esnafı özel güne hazır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2014 01:48

Anneler Günü’ne sayılı günler kala Başkentli çiçekçi esnafı tüm hazırlıklarını tamamladı. Esnafın özel günlerde yaşadığı sorunlardan biri olan kayıt dışı satışa izin vermemek için zabıta müdürlükleriyle görüşen Ankara Çiçekçiler Odası, Anneler Günü’nde gelecek tüm ihbarları kurduğu koordinasyon merkezinden yürütecek.

Haberin Devamı

Başkentli çiçekçi esnafının tüm özel günlerde olduğu gibi Anneler Günü’ne de özenle hazırlandığını belirten Ankara Çiçekçiler Odası Başkanı Metin Aydemir, “Esnafımız, isteklere cevap verebilecek şekilde günler öncesinden hazırlıklarını tamamladı. Tüm anne ve anne adaylarına, sevginin en güzel hali olan çiçeği armağan edecek müşterilerimizin yanı başında olacağız” dedi. Ççekçiler Odası olarak esnafın özel günlerde yaşadığı en büyük sıkıntılardan biri olan kayıt dışı satışın önüne geçmek için ciddi önlemler aldıklarını vurgulayan Aydemir, şunları söyledi:

DENETİMLER ARTIRILACAK

“Tüm özel günlerde yaşadığımız bazı sorunlar var. Bu özel günlerde farklı sektörlerden ve farklı meslek gruplarından bazı insanların, köşe başlarında türeyerek, meslektaşlarımızın ekmeğine göz diktiklerini biliyoruz. Söz konusu haksızlığın önüne geçmek için yönetim kurulu olarak nisan ayı başından bu yana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı dahil tüm zabıta müdürlükleri ile görüşmelerimizi tamamladık. Zabıta ekiplerinin 10 Mayıs ve 11 Mayıs’ta denetimlerini arttıracağı bu özel günde, oda olarak bizler de esanfımızın yanında olacağız. Kurduğumuz koordinasyon merkezinde, 24 saat boyunca nöbet tutacağız ve kentin dört bir yanından gelen şikayetleri zabıta ekipleri ile paylaşacak, birlikte hareket edecek ve kayıt dışı satış yapan kişilere göz açtırmayacağız.

Haberin Devamı

İZİNLER İPTAL EDİLDİ

Büyük bir çoğunluğunun Çankaya’da tezgah açtığı bu kişilere, cezai işlem uygulayacağız. Bu güne özel hizmet edecek arkadaşlarımız odamız tarafından tam yetkilendirildi ve 11-12 Mayıs’ta odamızda izinler iptal edildi. Çiçekçiler esnafı olarak, yılın 365 günü halkımıza hizmet ederken, mesleğimizle ilgisi olmayan bazı kişilerin, bizlerin yoğun iş yapacağı özel günleri esnafımıza zehir etmesine hep birlikte engel olacağız.
Sektör olarak haksız rekabete yol açacak reklam kampanyalarından da rahatsızız. Bir beyaz eşya firmasının, çiçek yerine televizyon alınmasını öneren reklamını şiddetle kınıyoruz. Fiyatı son derece uygun olan çiçek, sevginin en güzel göstergesidir. Çiçek yerine bir sanayi ürününün alınmasının teşvik edilmesi, anne sütü yerine özel bir firmanın hazırladığı sütü bebeğe içirmek kadar yersiz ve duygudan uzak bir yaklaşım. Çiçek karşılıksız sevginin en güzel göstergesidir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!